of 64003 LinkedIn

College vergeeft stadsarcheoloog beerput-blunder

De stadarcheoloog van Venlo die dacht een zeldzame Mikwe te hebben gevonden wat een beerput bleek te zijn wordt niet ontslagen. De gemeente had speciaal voor de mikwe het Limburgs Museum uitgebreid met een vleugel.
3 reacties

Maarten Dolmans blijft stadsarcheoloog van Venlo. Op hem was de afgelopen maanden veel kritiek om een archeologische vondst. Dolmans noemde die ten onrechte een middeleeuws joods badhuis, een mikwe. Het Limburgs Museum liet een aparte vleugel aanbouwen waarin het vermeende ,,mikwe'' werd ondergebracht.

Geen boze opzet

Burgemeester en wethouders (B&W) houden hem woensdag in een brief aan de raad de hand boven het hoofd. Er was geen sprake van boze opzet, reageren B&W op een onderzoek door de Rekenkamer. Die sprak eerder van bedrog en het hebben van een tunnelvisie. B&W gaan daar niet in mee.


Oude beerput
Onlangs bleek dat het mogelijk gaat om een deel van een oude beerput, en allesbehalve om een eeuwenoude joodse rituele badplaats.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Frans Aerts (raadslid) op
De conclusies van het Rekenkamer rapport werden overgenomen , 7 maanden geleden, kort voor de verkiezingen. Nu komt er een in politiek bestuurlijke zin slap verhaal en een terugtrekkende beweging door het College . Politiek-bestuurlijk klopt er duidelijk iets niet. De in de brief verwoorde standpunten roepen nieuwe vragen op. Food for thinking en een nieuwe scherp debat komt er binnenkort aan.Beerput mag geen doofpot worden.
Door C. van Rijswijck-aan den Boom (prive) op
De heer Verwaijen heeft gelijk. Ik ga nog verder; Ambtenaren zouden zelfs verplicht moeten worden melding te maken van politici en managers die buiten hun boekje gaan m.b.t. het niet naleven van wet, beleid en fatsoensnormen. Hier zou een bonus op zijn plaats zijn. Nu volgt de ambtenaar blindelings de instructies van politici op. Begrijpelijk; ook hij/zij heeft mogelijk een gezin en hypotheek.Tunnelvisie denk aan MFA Arcen. Politici drammen door tegen beter weten in. Motief: geen gezichtsverlies leiden.
Door A. Verwaijen (bestuurskundige) op
Waarschijnlijk heeft het college ook de invloed van de hijgerige scoringsdrang van klimaatbepalende politici en managers uit die tijd meegewogen als verklarende factor voor de eerder gemelde tunnelvisie. Dat politieke/ambtelijke klimaat heeft wel tot meer tunnels geleid. Vakambtenaren moeten tegen doenerige politici veel krachtiger uit de hoek durven te komen. De bescheidenheid van dit college siert hen, geeft blijk van een goede "zelfanalyse" en is met terugwerkende kracht een voorbeeld voor een vorige politieke generatie.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers