of 59082 LinkedIn

Twitter nooit over je baas

Steeds meer mensen gebruiken Twitter, Hyves of andere sociale media op internet. Maar: de baas, collega's en klanten kijken mee. En dat is niet altijd leuk en positief.
Reageer
Steeds meer mensen gebruiken Twitter, Hyves of andere sociale media op internet. Maar: de baas, collega's en klanten kijken mee. En dat is niet altijd leuk en positief.
Sterk verhaal
Stel, de verhouding tussen u en uw werkgever is - zacht gezegd - niet optimaal. Of uw collega zegt iets doms. Vroeger vertelde u dat met smaak op een besloten verjaardagsfeestje. Maar nu zijn er websites als Twitter en Hyves, waarmee u in één keer heel veel mensen bereikt. En dan is iets vertellen over het werk niet altijd handig.

Reputatie
'Ha, alweer 28 zaken afgewezen vandaag. Dat tikt lekker aan!' De - fictieve - medewerker van een verzekeringskantoor die deze tekst op Twitter zet, kan er zelf waarschijnlijk hard om lachen. Of de werkgever dat ook doet, is zeer de vraag, zegt de Rotterdamse advocaat Maarten van Kempen, gespecialiseerd in arbeidsrecht. 'Zo'n lollig bericht kan de reputatie van het kantoor ernstig beschadigen.'

Ontslagen
Verschillende mensen haalden in het afgelopen jaar het nieuws, nadat ze ontslagen werden om een Twitterbericht. Een kleine greep: Arend Jan Boekestijn stapte een jaar geleden op als Kamerlid voor de VVD, mede naar aanleiding van een Twitter-bericht. In een discussie over het aantal slachtoffers onder de Chinese leider Mao twitterde hij: 'Ja, ik zie wel eens een spleetoog over het hoofd, het zijn er zoveel'. Boekestijn bood zijn excuses aan.

Onacceptabel
Omroep TROS beëindigde in juni onmiddellijk de samenwerking met presentator Cornald Maas. Dat gebeurde nadat Maas op Twitter Songfestival-zangeres Sieneke - samen met Joran van der Sloot en de PVV - onder Nederlands 'grappige exportproducten' schaarde 'Onnaceptabel', vond de TROS, die het Songfestival uitzond.

Sollicitatiegesprek
Legendarisch op internet is het geval van een man die had gesolliciteerd bij computergigant Cisco. Na het sollicitatiegesprek Twitterde de man dat hij een afweging moest maken 'tussen het vette salaris en werk doen dat ik haat'. Prompt reageerde een medewerker van Cisco, eveneens via Twitter, met de vraag welke manager hem had aangenomen. 'Ik denk dat die zeer op prijs zal stellen te weten dat jij het werk haat.' Naar verluidt heeft de man de baan niet gekregen.

Bron: Nederlands Dagblad
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!