Advertentie
carrière / Nieuws

Social Media belangrijker dan salaris

Acht op de tien werkenden zegt het uitermate belangrijk te vinden dat ze op hun werk vrij over het internet kunnen surfen. Het mogen ‘twitteren’ en ‘facebooken’ onder werktijd wordt zelfs belangrijker genoemd dan het salaris.

26 mei 2010
Dat schrijft het Britse IT-magazine Computing op basis van onderzoek onder ruim 1600 managers en werknemers in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Duitsland en Australië.

Iets meer dan een vijfde van de ondervraagden gaat nog een stap verder door te zeggen dat een verbod op het bezoeken van sociale netwerksites reden zou zijn om ontslag te nemen.

Onderzoeker Andrew Wyatt spreekt van opmerkelijke resultaten in het licht van de economische crisis en het hoge werkloosheidscijfer.

De trend is vooral waarneembaar onder 25- tot 35-jarigen, de groep die al op jonge leeftijd gewend raakte aan het dagelijks gebruik van internet.

“Dit zijn de mensen die bij hun geboorte de fles, een mobieltje en een laptop kregen”, aldus Waytt. “Ze zijn continue bereikbaar via e-mail en mobiele telefoons, dat is hoe hun wereld eruit ziet.”

Bron: nu.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie