of 64621 LinkedIn

Cao: Zwaar politiewerk extra beloond

Wel werkgarantie voor al het politiepersoneel gedurende reorganisaties naar Nationale Politie. Dat staat in het akkoord over de nieuwe politie-cao.
1 reactie

Zwaar en specialistisch politiewerk wordt extra beloond, maar in de ondersteunende afdelingen komt er de komende 3 jaar geen geld bij. Dat staat in het onderhandelaarsakkoord dat de politievakbonden en de minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten afgelopen vrijdag hebben gesloten.

Toch een nullijn

Het gaat niet om structurele loonsverhogingen; ook de politie houdt zich aan de nullijn die in de Tweede Kamer voor ambtenarensalarissen is afgesproken. Maar mensen die bij de politie in de frontlinie staan, kunnen vanaf 1 januari 2012 drie tot vijf periodieken boven hun schaalmaximum groeien, melden de vakbonden ACP en NPB. Daarmee is hun perspectief op een hoger inkomen verbeterd, aldus de bonden.

 

Werkgarantie

Tegenover de nullijn voor politiepersoneel staat dat een garantie op werk is bedongen. De bonden en het ministerie hebben afgesproken dat niemand wordt ontslagen in de grote reorganisatie die uiteindelijk tot de Nationale Politie moet leiden. De bonden zeggen zich ‘vooralsnog tegen heug en meug’ bij de nullijn te hebben neergelegd, maar willen de afspraak daarover te zijner tijd kunnen openbreken. Dat kan volgens hen als er na de verkiezingen in september een kabinet komt dat niet aan de nullijn vasthoudt.

 

Vroegpensioen en levensloop

In de afspraken die de bonden en de minister hebben gemaakt, staat ook dat de regeling voor vroegpensioen en levensloop van kracht blijft. En er komen extra maatregelen om de weerbaarheid en vaardigheden van politiemensen te versterken. De vergoedingen bij dienstongevallen en beroepsziekten worden verhoogd en de werkgever levert een bijdrage aan de premie van een vrijwillige arbeidsongeschiktheidsverzekering.

 

Vakbond moet uitleg geven

De bonden leggen het onderhandelaarsakkoord de komende 2 weken voor aan hun leden. NPB-voorzitter Han Busker zegt dat hij het positief aan zijn achterban kan voorleggen, maar dat er wel een uitleg bij hoort. ‘Het is een moeilijke tijd om cao's af te sluiten. Deze afspraken behoeven uitleg, maar gezien de omstandigheden leggen we ze positief voor.’

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Ja, ja. Iedereen moet werken tot 67 jaar en de agenten houden hun vroegpensioen. Dat biedt onderhandelingsmogelijkheden voor andere zware beroepen! (lichamelijk of geestelijk zwaar)

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers