of 62812 LinkedIn

Cao voor rijksambtenaren definitief akkoord

De nieuwe cao voor rijksambtenaren kan worden ondertekend. De  FNV-leden hebben met een ruime meerderheid ‘ja’ gezegd tegen het onderhandelingsresultaat. Ook de andere bonden zijn akkoord.

De nieuwe cao voor rijksambtenaren kan worden ondertekend. De  FNV-leden hebben met een ruime meerderheid ‘ja’ gezegd tegen het onderhandelingsresultaat. Ook de andere bonden zijn akkoord.

Half jaar

De nieuwe cao heeft een korte looptijd: van 1 juli tot en met 31 december 2020. Er is een loonsverhoging afgesproken van 0,7 procent, een eenmalige uitkering van 225 euro en een thuiswerkvergoeding van 38 euro per maand (bij een 36-urige werkweek). Ook krijgen werknemers geboorteverlof van vijf weken, waarbij het loon in die periode 100 procent wordt doorbetaald. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt om het vervoer duurzamer te maken, waaronder het recht op 500 euro voor de aanschaf van een fiets.

 

Extra beloning

FNV-onderhandelaar Marco Ouwehand zegt het – ‘samen met de werkgever’ – passend te vinden dat op ieder departement wordt gekeken welke werknemers extra beloond kunnen worden. ‘Onze aandacht gaat uit naar de medewerkers die niet thuis konden werken en als gevolg van de coronaomstandigheden een extra inspanning hebben geleverd aan het draaiend houden van de rijksdienst.’

De FNV-bestuurders gaan op korte termijn op ieder departement in gesprek met de werkgever om te horen hoe hij dit wil gaan doen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.