of 63908 LinkedIn

Cao-onderhandelingen gemeenten afgebroken

De onderhandelingen over een cao bij de gemeenten zijn woensdag zonder resultaat afgebroken, meldde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
30 reacties

De onderhandelingen over een cao bij de gemeenten zijn woensdag zonder resultaat afgebroken, meldde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Onbegrensde werkgarantie
Volgens de VNG komen de eisen van de vakbonden neer op een onbegrensde werkgarantie. De werkgevers noemen dat onhaalbaar en onbetaalbaar.

Volgend bod lager 

Een volgend bod van de werkgevers in de onderhandelingen kan in deze tijd van bezuinigingen alleen maar lager worden, aldus de VNG. Halverwege vorig jaar bood de VNG een loonsverhoging van 2 procent, maar de bonden namen daar geen genoegen mee.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door W. Oosterhuis (adviseur Ao en Ib) op
Het zou de bonden sieren om meer reailiteitszin op te brengen. Inmiddels worden we gekort en wordt een salarisverhoging geblokkeerd. Die de pijn nog enigszins zou kunnen verzachten. Ook een 100% werkgarantie is onrealisatisch! Het heeft geen zin daaraan vast te houden. Wel om afspraken hoe de gemeenten daar mee om zullen gaan. Bij onze gemeente heb ik daar alle vertrouwen in. En dat zal bij andere gemeenten meestal ook voor elkaar zijn. Daarom denk ik dat stug volhouden niet in het belang van de werknemers is.
Door Piet (Ambtenaar) op
@SOAP: Als je zo ontevreden bent met je arbeidsvoorwaarden dan wordt het misschien tijd om eens te kijken naar een andere baan. Misschien is het bedrijfsleven wat voor je/jullie?
Door SOAP (ambtenaar) op
Leuk om samen met je partner ambtenaar te zijn , overigens niet bij dezelfde werkgever.
Mijn pratner staat sinds vorig jaar stil in zijn schaal (6) voor de komende 4 jaar.
Ik sta vanaf dit jaar stil in mijn schaal (5) voor de komende 4 jaar.
Dan stijgen alle premie's, ........ levensonderhoud wordt steeds duurder, en de reiskosten die gemaakt worden , niet vergoed, ....
O, ja ... en we lopen al zo'n 8% achter!!
Wat heb ik aan 0.5% loonsverhoging.
Door Fred IJspeerd (FNV Lokaal Gouda) op
VNG HEEFT GEEN ONDERHANDELINGSMANDAAT

26 mensen voor mij hebben zich druk gemaakt.

Vanwege het fantastische bestuursrechtelijke systeem dat ambtenarenrecht heet en dat de vakbonden zelfs met de rechter willen verdedigen, vergeten zij dat de VNG juridsch geen onderhandelingsmandaat heeft. De vakbonden hebben dat wel vanwege artikel 6, vierde lid, van het ESH jo. positieve verplichtingen ex artikel 11 van het EVRM voor vakbonden en hun leden.
Door Harrie op
Laten we gaan korten op de duurbetaalde burgemeesters en wethouders. Bovendien zijn ze niet capabel zoals in Apeldoorn met de enorme tekorten.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Het niet afsluiten en/of niet tijdig afsluiten van CAO's is asociaal tegenover je personeel. Die werkgelegenheidsgarantie is helemaal niet nodig. Via natuurlijk verloop vloeit jaarlijks al genoeg personeel af. Een loonsverhoging van 1,5% per jaar, ongeveer gelijk aan het bedrijfsleven, is niet meer dan reëel. Werkgevers en vakbonden ga je verstand eens gebruiken!
Door Jan (adviseur) op
Onbegrenzde baangarantie lijkt mij wat overvraagd. Echter uit het loonbod van de werkgevers blijkt ook een minachting van het eigen personeel. Als je kwaliteit wilt houden moet je er ook voor betalen. Uitgangspunt voor de anderhandelingen moet m.i. respect voor elkaar zijn en zoeken naar oplossingen. Dit ontbreekt blijkbaar bij de onderhandelaars volledig. De dupe van dit machogedrag zijn de ambtenaren van de gemeente
Door Rob (FPU) op
Wat een gezeur van sommige ambtenaren . Die 2% hadden ze natuurlijk allang moeten accepteren in deze tijd. Volgens het ABP lopen de gepensioneerden nu 8.2% achter , met die twee procent er bij dus 10.2% en dan de korting nog...
En de werkende ambenaar dan maar meeeeer salaris blijven vragen , prijzen dus verder omhoog en de gepensioneerden daardoor nog een keer de klos.
Dat geldt dus ook diegenen die nog met pensioen gaan vroeg of laat, die merken dan ook het verschil en dat heeft niks metjong of oud te maken !!!
Alleen als je jong bent heb je nog een kans , spaar extra , neem een lijfrentepolis...
Door mee eens (ambtenaar) op
eens met Henk

qru is ook, dat wij wel voor een pensioen betalen, maar er nooit gebruik van kunnen gaan maken, tenminste ik, met nu een leeftijd van 30 jaar niet, want als ik 70 ben, dan is de POT leeg...

en we hebben geen keus, over wat ze doen met ons geld, hoeveel we inleggen, etc..
Maar de verantwoordelijkheid ligt wel bijd e werknemer, dat heeft onze lieve Agnes nog geregeld net voordat ze is opgestapt..
Ik vraag me af, welk pluche, ze daarvoor aangeboden krijgt..

en idd Henk,
de gemiddelde nederlander en ambtenaar staakt niet meer, zie Griekenland.
Iedereen vindt het gek dat de mensen daar de straat op gaan, terwijl ze gewoon voor hun recht opkomen..
En waarom, omdat niet de burger de crisis heeft veroorzaakt... Nee, niet de burger, maar wie dan WEL????

en volgens mij hoeven diegene die schuldig zijn aan de crisis niet te bloeden. Die gaan nu verdienen aan Nederland er weer bovenop helpen.. (de afgrond in zul je bedoelen)
Door henk (ambtenaar) op
Er wordt regelmatig opgeroepen over te gaan tot aktie.
Bij aktievoeren geven de meeste ambtenaren echter niet thuis. Dat is de afgelopen jaren wel gebleken.
Collegae die ik er op aansprak waren druk, durfden niet, hadden geen zin kortom, van massale protesten kwam niets terecht.
En met die wetenschap gaan werkgevers en dus ook de VNG de onderhandelingen in.
Oh ja, het herhalen van de leus "terug met die geroofde miljoenen" heeft geen enkele zin. Dit is niet eens een onderwerp van een serieus gesprek en dat bedrag komt echt nooit meer terug !!
Een woordvoerder van het ABP vertelde mij eens dat de greep in de kas een onderdeel was van de overeenkomst, welke een verzelfstandiging van het ABP mogelijk maakte. Dit valt echt niet meer terug te draaien.
Ga voor zover mogelijk nog werken aan een ander aanvullend pensioen. Leg een spaartegoed aan, want het zal in de toekomst alleen nog maar veel slechter worden. Mind my words !

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers