of 59162 LinkedIn

Cao Gemeenten is definitief

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de vakbonden hebben de Cao Gemeenten bekrachtigd. De cao heeft een looptijd van 1 mei 2017 tot 1 januari 2019. Hiermee is de cao definitief.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de vakbonden hebben de Cao Gemeenten bekrachtigd. De cao heeft een looptijd van 1 mei 2017 tot 1 januari 2019. Hiermee is de cao definitief.

Stemmen

De VNG bekrachtigde op donderdag 5 oktober het akkoord al. Gemeenten konden hun stem over het akkoord uitbrengen via een ledenraadpleging. 245 gemeenten brachten hun  stem uit. Daarvan stemden 244 in met akkoord. De leden van FNV Overheid, CNV Overheid en CMHF stemden ook in het met akkoord.

 

Terugwerkende kracht
De nieuwe cao behelst dat de salarissen per 1 augustus 2017 met 1 procent stijgen. Dit gebeurt met terugwerkende kracht, dus het gemeentepersoneel krijgt een nabetaling over de maanden augustus tot en met oktober 2017. Dit bedrag wordt gelijk gestort met het salaris van november.

Keuzebudget
Daarnaast stijgt het Individueel Keuzebudget per 1 december 2017 met een half procentpunt. Per 1 juli 2018 gaat het IKB nogmaals met een kwart procent omhoog. Het salaris stijgt vanaf 1 januari 2018 met 1,5 procent.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerben op
Hoppa. FNV zie na de Rijkscao die vanzelfsprekend beter is als de gemeentelijke nu ook de Cao voor Defensie> 4%. Hartstikke terecht. Opvallend beiden volgen direct na het definitief worden van de gemeentelijke schamele fooi! Waar wij nog jaren aan vastzitten.
Door Henk op
Ik werk bij een grote gemeente als hrm adviseur. Het verbaast me niet dat we op veel vacatures geen kandidaten meer vinden. Met name ICT functies zijn al niet meer in te vulllen. Logisch. Slecht imago, slechte cao, etc
Door Vraag op
per 1 augustus 2017 met 1 procent stijgen, en daarna op 1 januari 2018 met 1,5 procent, dus 2,5 in totaal? OF 0,5 procent in totaal?
Door doeterniettoe (-) op
Met de plannen van het nieuwe kabinet gaan de meesten er dus nog meer op achteruit (hogere btw, hogere energiekosten, stijgende prijzen agv doorberekenen kilomterheffing, enz tegenover vrij beperkte voordelen, waar met name rijken het meest van profiteren)

Alvast voor de volgende onderhandelingen: reparatie van dit kabinet + inhaalslag. Met een procent of 10 zal je aardig in de buurt komen.
Door Reiziger (Ambtenaar) op
Buiten het feit dat het wederom een cao accoord van niks is . Hoezo terugwerkende kracht vanaf augustus de cao liep af in mei dus worden weer een paar maanden gestolen . Maar zolang de ambtenaren niet het lef hebben om de zaak dmv staken en alles plat te gooien en op die manier een goede cao af te dwingen zal het zo blijven . Dat elke keer weer de mensen het met een aalmoes moeten doen en er steeds verder op achteruit gaan
Door Robert op
De tranen schieten je in de ogen. De koopkracht is sinds 2008 fors afgenomen.
In november 2016 steeg alleen al de ABP-premie met 2,3 procentpunt van 18,8 naar 21,1 procentpunt. Een vergelijkbare verhoging in 2018 wordt verwacht. Voor velen geldt een pensioenleeftijd van 70 jaar.

BB mijdt beter tendentieuze teksten zoals “Inhalige vakbonden”. Ambtenaren leverden fors koopkracht in onder \”het mom van het gaat zo slecht met de economie”. "Inhalige overheid knijpt sinds 2008 ambtenaren uit," in de richting.
Door Gerben op
Wellicht een optie om te ruilen met de onderhandelaar van het basisonderwijs. Van 270 miljoen extra (pakweg 3% pj) naar 770 miljoen > 4,8% en te blijven gaan voor bijna het dubbele.
Door Bas op
En dat terwijl de vakbonden voor 2018 3% en meer gaan eisen... denk niet dat we dat in 2019 ook gaan krijgen. Niet meneer de Haas als onderhandelaar.
Door Opmerker (orig) op
1+0,5+0,25+1,5......zoooohoooooo toekomstige pensionado's,...dat wordt nog wat
Door Henk op
De landelijke cao s moeten volgens de werkgevers naar 3%. Kortom, we hebben voor de zoveelste keer een flut resultaat