of 63908 LinkedIn

'Burgemeesterschap Utrecht is once in a lifetime'

Voor de nieuwe burgemeester van Utrecht, de huidige burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen, is Utrecht altijd een grote liefde geweest. Hij was eerder wethouder in Utrecht en heeft er gewoond en gewerkt.
Reageer

Burgemeester Jan van Zanen heeft het al bijna 8,5 jaar enorm naar zijn zin in Amstelveen, maar de liefde voor de stad Utrecht is ook enorm groot. ,,Ik heb gesolliciteerd op de vacature in Utrecht. Want, laat ik het maar zo zeggen, dat is once in a lifetime. Een volgende stap, een unieke kans voor mij. Het komt ook niet zo vaak voor'', reageerde Van Zanen dinsdag tijdens een persconferentie in het raadhuis van Amstelveen.

Gewoond en gewerkt

,,Na Edam-Volendam en na Amstelveen is ook Utrecht een grote liefde. Onze kinderen zijn er geboren en mijn vrouw Marian en ik hebben er met heel veel plezier gewoond en gewerkt. Eerst in het Wilhelminapark, later in Oog en Al.''

 

Per 1 januari

,,Letterlijk aan het einde van de middag ben ik geïnformeerd over het besluit van de Utrechtse gemeenteraad om mij voor te dragen als burgemeester. Daar ben ik ontzettend blij mee. Werken in, voor en met de stad Utrecht, daar ga ik echt helemaal voor.'' Van Zanen verwacht per 1 januari aan de slag te gaan in Utrecht.

 

Stad is gegroeid

,,Ik verheug me er echt op, om een aantal mensen opnieuw te zien en te ontmoeten, maar nog heel veel meer mensen voor het eerst te leren kennen. Want sinds ik niet meer in Utrecht woon, is de stad enorm gegroeid. In de wijken en de buurten zal ik zijn. Omdat ik het leren kennen van mensen, het zien, het er zijn, een essentiële voorwaarde vind om goed als burgemeester te kunnen functioneren.''

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers