Advertentie
carrière / Nieuws

Burgemeester Waalre stopt ermee

Na tien jaar burgemeesterschap in Waalre houdt Henri de Wijkerslooth (62) er eind dit jaar mee op. Dit heeft hij dinsdagavond aan de gemeenteraad laten weten.

26 juni 2013

Burgemeester Henri de Wijkerslooth van Waalre legt eind dit jaar zijn functie neer. Dat heeft hij dinsdagavond aan de gemeenteraad laten weten.

Diplomaat De Wijkerslooth (62) heeft nog geen concrete plannen voor de toekomst. ,,Ik verheug me op de nieuwe dingen die op mijn pad komen'', liet hij op de website van de gemeente weten. De burgemeester trad in 2003 aan in de Brabantse gemeente. Daarvoor was hij onder meer diplomaat in Marokko, Colombia, Duitsland en Kenia en directeur van het kabinet van de gouverneur van de Nederlandse Antillen.

Brandstichting

Mr. Henri Charles Robert Marie (Henri) baron de Wijkerslooth de Weerdesteijn is een telg uit een adelijk geslacht in zowel Nederland als België. Het afgelopen jaar kwam De Wijkerslooth veelvuldig in het nieuws na de brandstichting op 18 juni vorig jaar die het monumentale gemeentehuis van Waalre in de as legde.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Iedere politicus die zelf ontslag neemt, krijgt wachtgeld. En indien hij ouder is dan 55 met minimaal 10 dienstjaren zelfs tot aan zijn pensioenleeftijd. Ja, voor zichzelf regelen ze het wel goed. De enige "verslechtering" die er aan komt is dat 55 wordt: 60.
Pieter
@Jan. Hee. Laat die man nou net 10 dienstjaren hebben als burgemeester en ook oud genoeg zijn. Maar dat zal wel toeval zijn....
Ed van Ooijen / stafmedewerker en vakbondsconsulent
Bovendien was het geen krachtige bestuurder met een stevige eigen mening. Waalre kan er alleen maar beter van worden.
Willem Kamps
Ik neem aan dat de bovenste beste baron geen recht heeft op een uitkering. Hij zegt immers zelf zijn baan op. Mocht dit in het absurde geval wel zo blijken te zijn, dan neem ik aan dat hij - als hij een beetje rechtschapen is - er van af ziet.
Pipadekloon / Voorlichter
Komt zeker uit een rijke familie dat hij zo maar zijn baan opzegt ? Wat een luxe!
Advertentie