of 59250 LinkedIn

Burgemeester Texel voornaamste kandidaat Rekenkamer

Francine Giskes, burgemeester van Texel, is de voornaamste kandidate om toe te treden tot de Algemene Rekenkamer.
4 reacties

Francine Giskes, burgemeester van Texel, is de voornaamste kandidate om toe te treden tot de Algemene Rekenkamer. Het vroegere D66-Kamerlid staat als eerste op een lijstje van drie kandidaten. De anderen zijn PvdA-senator Esther-Mirjam Sent en raadsheer-plaatsvervanger van het Hof Arnhem-Leeuwarden Annemarieke Roelvink-Verhoeff.

Voordracht
Een werkgroep uit de commissie voor de Rijksuitgaven heeft vrijdag in eigen kring advies uitgebracht over de nog vast te stellen voordracht aan de Tweede Kamer.

President
De Tweede Kamer stemt op een later moment wie er naar de Rekenkamer gaat en dus ook een kans maakt om president Saskia Stuiveling op te volgen. Het college van de Algemene Rekenkamer bestaat uit drie leden. Momenteel zijn de andere twee leden Kees Vendrik en Arno Visser. Zodra het college voltallig is, wordt vervolgens door het kabinet uit de leden de president benoemd. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Frank van Oosten op
Mevr. Giskes heeft een alfa-opleiding doorlopen. Voor een rekenmeester is een beta-opleiding toch wel een eerste vereiste. Verder heeft mevr. Giskes een tijdje in de Tweede kamer gezeten. Daarna werd ze lid van de RvT van InHolland: een onderwijsinstelling die vooral bekend is geworden door het frauduleuze gedrag van haar directie. Toen lette mevr. Giskes even niet op...(of profiteerde er zelf van ?).
Er is, kortom, geen enkele aanleiding of competentie te ontdekken waarom juist mevr. Giskes de voornaamste kandidaat zou moeten zijn voor de Algemene rekenkamer. Eerder zelfs het tegenovergestelde ! Laat zij toch lekker haar laatste jaren als bestuurder slijten op het waddeneiland. Heeft de rest van ons land tenminste geen last van haar.
Door Mien Dobbelsteen (huisvrouw) op
Kan iemand mij vertellen wanneer deze vacature is gepubliceerd? Ik zou zeker gesolliciteerd hebben, want als er één op de centen kan passen, dan ben ik het wel. Of had ik dan lid van een politieke partij moeten zijn? Worden zulke leuke(vast goed betaalde) baantje alleen binnen een bepaald circuit verdeeld? Nou ik weet zeker dat daarbuiten zeker ook hele goede kandidaten zijn of misschien wel veel betere!!!
Door henk ruiting op
een ons kent ons sfeertje daar in den haag..... het lijkt de fifa wel
Door Fritz A. von Geusau op
Mevrouw is 64. Terwijl elders op deze site een pleidooi gehouden wordt voor demotie van oudere ambtenaren, blijkt dat datzelfde bij de bestuurders kennelijk 'not done' is. Ik zeg niet dat mevrouw vanwege haar leeftijd gediskwalificeerd zou zijn voor deze functie, maar opnieuw merk je dat bestuurders er een heel andere standaard op na houden, dan voor het eigen personeel. En opnieuw schuift de politiek haar broeders en zusters schaamteloos baantjes toe en heeft tegelijkertijd de mond vol over integriteit. Wanneer komt het eens tot een open en transparante procedure voor dit soort baantjes? Het feit dat geen enkele bestuurder aan de bel durft te trekken om dit 'ons kent ons' spelletje een halt toe te roepen, geeft al aan dat men deze baantjesdraaimolen eigenlijk wel prima vindt. 'Heden gij, morgen ik'.