Advertentie
carrière / Nieuws

Buitenlandse Zaken en Rhenen beste overheidswerkgevers

De gemeente Rhenen, het ministerie van Buitenlandse Zaken en kwaliteitsbewaker in de tuinbouw Naktuinbouw zijn uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2018-2019 in de overheid. Dat meldt Effectory op basis van haar jaarlijkse Beste Werkgevers onderzoek, waarin medewerkers hun werkgever beoordelen.

28 januari 2019

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, de gemeente Rhenen en kwaliteitsbewaker in de tuinbouw Naktuinbouw zijn uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2018-2019 in de overheid. Dat maakte Effectory bekend op basis van haar jaarlijkse Beste Werkgevers onderzoek, waarin medewerkers hun werkgever beoordelen.

Door eigen mensen beoordeeld

Aan het Beste Werkgeversonderzoek deden 450.000 medewerkers mee. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’, volgens Effectory 'Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap'. ‘Eerlijk, gratis en alleen te verdienen door een goede beoordeling van je eigen mensen.’ De winnaars per branche mogen zich een jaar lang ‘Beste Werkgever 2018-2019’ noemen. Op donderdag 7 maart kiest Effectory uit alle branchewinnaars wie de Beste Werkgever van heel Nederland is.

Verloopbestendig

Over het algemeen nemen de Beste Werkgevers in alle branches de mening van hun mensen serieus, vragen zij naar hun ideeën en gebruiken die om hun organisatie continu te verbeteren. ‘Hier is het volgens de ervaringsdeskundigen prettig werken.’ De winnaars van 2018-2019 blinken volgens Effectory op diverse gebieden uit. De non-profit sector, waaronder de overheid, piekt op verloopbestendigheid. De beste werkgevers scoren een 8,4 op dit onderwerp, ten opzichte van een 7,2 bij organisaties zonder keurmerk. Medewerkers willen hier dus graag blijven werken.

Onvrede over werkplekken

De uitverkiezing van het ministerie van Buitenlandse Zaken mag opvallend genoemd worden gezien de grote onvrede die het afgelopen jaar onder medewerkers uitbrak over het gebrek aan werkplekken op het ministerie. Het nieuwe pand naast het Centraal Station in Den Haag moest verbouwd worden, omdat het te krap en te gebruiksonvriendelijk was. Op 6000 medewerkers (inclusief de ambtenaren van Infrastructuur en Waterstaat die er ook werken) waren er 3000 werkplekken. Ambtenaren hadden de grootste moeite een werkplek te vinden en hadden last van onvoldoende privacy. Er werden in oktober na een stroom klachten maatregelen genomen door 300 ambtenaren te verplaatsen en werkplekken meer af te schermen.

Diversiteitsbeleid
Verder moest meer worden ingezet op diversiteit en inclusiviteit, zei de secretaris-generaal Joke Brandt dit najaar in Binnenlands Bestuur. Ze heeft deze punten samen met een veilige werkplek als speerpunt van haar beleid gebombardeerd. De uitspraken van minister Blok net voor de zomer over dat er geen vreedzame multiculturele samenleving bestaat droegen daar niet bepaald aan bij. 200 ambtenaren van het ministerie stuurden hem een brief, waarin ze het ambtenarenapparaat niet divers genoeg noemden en verandering vroegen. Blok ging met ze in gesprek en gaf daarop steun aan het diversiteitsbeleid.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / gepens.
En de Belastingdienst dan met zijn goudgerande Wiebes (VVD) afvloeiingsregeling van ca. E 8.miljoen?
H. Wiersma / gepens.
Sorry foutje, geen E 8 miljoen maar het was 100 x hoger, dus E 800 miljoen!
Advertentie