of 59318 LinkedIn

Brandweer en bonden hebben strijdbijl begraven

De brandweer en de vakbonden zijn het grotendeels eens over een sociaal plan en de dienstroosters. Lange tij d was het oorlog tussen beide partijen en werd er zelfs een kort geding door de brandweer tegen de bond aangespannen.
Reageer

De brandweer Zuid-Limburg en de vakbonden hebben donderdag in grote lijnen overeenstemming bereikt over een sociaal plan en nieuwe dienstroosters. Dat maakte de brandweer bekend.

Op voet van oorlog

Brandweer en bonden stonden lange tijd op voet van oorlog met elkaar. Er waren zondagsdiensten (stiptheidsacties) door het personeel, dat weigerde extra overuren te draaien. De vakbonden legden beslag op de rekening van de brandweer, en de bonden wezen nieuwe roosters af.
 
Rechtszaak tegen bond 

Maar ook onderling bleken de brandweermannen verdeeld. Een groep leden spande vergeefs een kort geding aan tegen de eigen vakbond toen die een nieuw rooster afwees. Uiteindelijk dwong de rechter de brandweer om met de bonden om tafel te gaan zitten. Het nu in principe bereikte akkoord wordt verder uitgewerkt en na de zomer aan de leden voorgelegd.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.