of 61869 LinkedIn

Bonden voeren actie bij VNG-congres

Bij het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in de Midden Nederland Hallen te Barneveld protesteren gemeenteambtenaren morgen van 11.00 tot 13.00 uur voor een betere cao. Het motto van de actie is #komoverdebrug. Om 12.30 uur is er een kort gesprek met een werkgeversdelegatie.

Onder het motto #komoverdebrug protesteren gemeenteambtenaren morgen van 11.00 tot 13.00 uur bij het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in de Midden Nederland Hallen te Barneveld voor een betere cao. Om 12.30 uur is er een kort gesprek met een werkgeversdelegatie.

Investeer in mensen
Het is de eerste landelijke actie voor koopkrachtverbetering, duurzaam werken voor alle leeftijden en meer balans tussen flex en zekerheid, schrijven de bonden FNV Overheid, CNV Overheid en CMHF. Volgen hen compenseert het huidige loonbod de inflatie niet. 'Na vijf maanden en zes onderhandelingsrondes biedt de VNG een loonsverhoging van 4,9 procent voor twee jaar. Dat is onvoldoende om de inflatie van bijna 3 procent per jaar te compenseren', stellen de bonden. 'De VNG roept dat besturen mensenwerk is. Wij zeggen: investeer dan ook in de mensen die het werk doen, in plaats van je blind te staren op de kosten.'

 

Vitaliteitspakket voor alle leeftijden

Op 25 april stelden de bonden de VNG een ultimatum dat op 1 mei verliep zonder dat de VNG met een verbeterd bod kwam. 'Onbegrijpelijk dat de VNG de eisen van de gemeenteambtenaren niet serieus neemt. Mensen komen in de problemen door toenemende werkdruk of mantelzorg, steeds meer jongeren krijgen een burn-out en steeds meer ouderen raken arbeidsongeschikt. Een vitaliteitspakket voor alle leeftijden is letterlijk van levensbelang', schrijven de bonden. Er vallen 160.000 gemeenteambtenaren onder de cao. 


Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerben op
Als het georganiseerd was in de schuur bij boer Tok in Barneveld dan had de 7,5%, waar wij recht op hebben, geen issue geweest!
Door Spijker (n.v.t.) op
Zorg dat je er morgen bij bent!!!!!
Door Petra op
En als de CAO rond is graag gelijk de onderhandelingen starten om 1 CAO te organiseren voor zowel rijks-, provincie- als gemeenteambtenaren.
Ik vind het echt heel raar dat de invoering van de WNRA geen aanleiding is geweest alle ambtenaren gelijk te schakelen.
Door henk op
weer een bobo feestje en geen cao...... SCHANDE
Door Mandy (Gemeente ambtenaar) op
Wat er ook uitkomt. Alleen acceptabel met terugwerkende kracht van 01 01 2019. Toen gingen alle prijzen ook omhoog. Verder eens met Martin.
Door Martin op
Vijf maanden wachten wij nu al op een akkoord! Voor velen van ons kan die loonsverhoging het verschil maken tussen wel of niet rondkomen, dit gezien alle verhogingen van belastingen en andere zaken in de afgelopen tijd. Ik mag toch hopen dat de bonden en de werkgevers er in ieder geval voor de zomer uit zijn.