Advertentie
carrière / Nieuws

Bond dreigt: geen politie bij voetbalwedstrijden

Vorige week dreigde de politie geen bonnen meer te schrijven als er niet op hun eisen voor een nieuwe cao wordt ingegaan. Nu dreigen ze ook hun inzet voor evenementen als voetbalwedstrijden terug te trekken.

04 maart 2012

Politievakbond ACP dreigt dat agenten niet meer ingezet willen worden bij grote evenementen zoals bijvoorbeeld voetbalwedstrijden. Dat zei zondag ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp naar aanleiding van suggesties op de site van de bond voor acties nu de eisen voor een nieuwe cao nog niet zijn ingewilligd.

Verbaasd
Hij zegt dat de actiebereidheid groot is. Vrijdag zei minister Ivo Opstelten dat hij geen acties verwacht en dat de politie gewoon bekeuringen blijft uitschrijven. De bonden verbaasden zich over de uitspraken van de minister. ' Ons is niet bekend waar hij dit op baseert. Wij hebben nog niets van hem vernomen. Na het verlopen van het ultimatum gaan de acties gewoon van start, aldus een vakbondswoordvoerder.

Ultimatum
De politiebonden hadden gedreigd geen bonnen meer te noteren als niet aan hun eisen werd voldaan. Het ultimatum van de bonden loopt maandag om 12.00 uur af. Woensdag liepen de onderhandelingen voor een nieuwe politie-cao opnieuw vast. Met name op het gebied van inkomensverbetering en de mogelijkheden voor vroegpensioen liggen de bonden en de minister nog ver uit elkaar.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
De politie moet niet dreigen, maar doen!Het is nog steeds te dwaas voor woorden dat de maatschappij moet opdraaien voor de beveiliging rond iets wat "sport" heet. De KNVB kan ook beveiligers inhuren op kosten van de sportclubs en de zogenaamde fans.Ook rond evenementen is dit normaal.Alleen bij koningvoetbal gelden andere regels.
jean-jaques / waarnemer
@johannes

dit lijkt me een andere discussie, ik deel overigens jouw standpunt. Het nadeel van privatisering is wel dat de politie dan een pressiemiddel kwijt is-:)
gerrie
Gewoon al die agressieve voetbalsupporters in een stadion zetten en net zo lang laten vechten tot de laatste er uit komt rollen. Het is inderdaad belachelijk dat voetbal zoveel druk legt op de capaciteit van de politie. Laat staan wie voor de kosten opdraait.
J.A.de Wolf
Als voetbal sport is heb je geen politie nodig, maar voetbal is meestal oorlog en waarom moet dan de politie zich inzetten om de klappen op te vangen. Bij oorlog zet je het leger in....dus bij voetballen dan ook !!!!
Advertentie