Advertentie
carrière / Nieuws

Bijna helft topfuncties Amsterdam vervuld door vrouwen

de stad wordt ingevuld door vrouwen.De hoofdstad is volgens hem op de goede weg, met een aandeel van 43,6 procent aan vrouwen in de Amsterdamse top.

24 augustus 2017

De Amsterdamse wethouder Pieter Litjens (personeel en organisatie) wil dat de helft van de topfuncties in de stad wordt ingevuld door vrouwen.De hoofdstad is volgens hem op de goede weg, met een aandeel van 43,6 procent aan vrouwen in de Amsterdamse top.

49 procent
Bij de gemeente is de man-vrouwverhouding 51 om 49 procent, zegt de wethouder. Dat is flink hoger dan het landelijk gemiddelde van 33 procent bij de overheid en publieke sector. 'Dit is een hartstikke mooi resultaat waar we als gemeente trots op kunnen zijn', aldus Litjens. 'Maar wat mij betreft zijn we er nog niet. In Amsterdam hoop ik dat we deze lijn de komende tijd doorzetten tot 50 procent vrouwen in de Amsterdamse top.'

Afspiegeling

De gemeentelijke organisatie wil een afspiegeling zijn van de beroepsbevolking in de stad. Naast vrouwen is er ook extra aandacht voor mensen met een arbeidsbeperking, met een niet-westerse achtergrond en jongeren tot 35 jaar. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie