of 60195 LinkedIn

Beste overheidsmanagers strijden om titel

Arre Zuurmond, Gemeentelijke Ombudsman van Amsterdam was vorig jaar de winnaar.
Arre Zuurmond, Gemeentelijke Ombudsman van Amsterdam was vorig jaar de winnaar.

Elanor Boekholt O’Sullivan (Defensie), Gerard Bakker (COA),  François van Doesburg (Veenendaal). Het zijn enkele namen van bekwame leidinggevenden die op de shortlist staan voor de verkiezing van Overheidsmanager van het Jaar. In totaal werden er 35 managers uit de publieke sector voorgedragen, waarvan er acht zijn overgebleven.

Nieuwe rol
Het terrein van de overheidsmanager is de laatste jaren flink veranderd en zal ook in de toekomst een metamorfose ondergaan. De overheid richt de organisatie steeds vaker anders in als antwoord op een veranderende samenleving en andere eisen van het personeel. Zelfsturende teams zijn daar een voorbeeld van. De manager bij de overheid moet hier een nieuwe rol in vinden, iets wat af en toe een grote uitdaging vormt.

Uitzonderlijke kwaliteiten
Maar voor deze selectie van acht managers moeten deze vernieuwingen geen probleem zijn. Het thema van de twintigste editie van de verkiezing is `Wie durft in de wind te staan?' De Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar volgt al twintig jaar de beste managers van de Nederlandse overheid op de voet. Leidinggevenden met uitzonderlijke managementkwaliteiten en een stevige verantwoordelijkheid. De Award ‘Overheidsmanager van het Jaar’ wil daarmee een beloning zijn voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap.


Toppers

De overige genomineerde overheidsmanagers zijn Pieter Hilhorst (Provincie Gelderland), Hans Julsing (Gemeente Groningen), Kees Keuzenkamp (Ministerie van Veiligheid en Justitie), Alex van der Plas (Politie Eenheid Rotterdam) en Irma Woestenberg (Den Bosch). Voorzitter van de jury is Ank Bijleveld, CdK van Overijssel. ‘De jury was onder de indruk van de kwaliteit, kennis en ervaring van de voorgedragen kandidaten. Het was lastig een keuze te maken, maar de shortlist bevat naar onze mening de acht toppers voor de volgende ronde’. Vorig jaar was Arre Zuurmond, Gemeentelijke Ombudsman van Amsterdam de winnaar.

Werkbezoeken
Na werkbezoeken van de jury worden op 20 oktober de drie finalisten voor de verkiezing bekend gemaakt. Op 20 november wordt een van de finalisten gekroond tot `Overheidsmanager van het Jaar van het Jaar 2017'.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door M (U) op
Interessant om na te gaan wat het oordeel nu is over menige winnaar uit het verleden. Dan lijkt het dat je deze prijs beter niet kan krijgen.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!