of 64231 LinkedIn

Beoogd Leefbaar-wethouder Rotterdam niet gekozen

Ingebord Hoogveld en Ronald Schneider
Ingebord Hoogveld en Ronald Schneider
Reageer

Niet Ingeborg Hoogveld, maar Ronald Schneider is op de valreep wethouder geworden voor Leefbaar Rotterdam in de nieuwe coalitie met D66 en het CDA. Dat werd donderdag duidelijk na een stemming van de gemeenteraad in Rotterdam.

Relatie met directeur

Schneider kreeg 28 stemmen van de raad en Hoogveld ‘maar’ 17. De oppositie stelde eerder dat Hoogveld geen wethouder kan worden omdat zij een relatie heeft met Marco Pastors, directeur bij de gemeente Rotterdam. Hoogveld zou deels de baas worden van Pastors. ,,En Pastors is bovendien iemand met een hoog politiek profiel'', aldus SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn.

Plannen voor Rotterdam-Zuid

De enige vrouw in het college zou de portefeuille stedelijke ontwikkeling en integratie krijgen. Vooral die eerste portefeuille in combinatie met de relatie met Pastors lag de oppositie zwaar op de maag. Pastors is juist als directeur de eerst verantwoordelijke ambtenaar voor de plannen op Rotterdam-Zuid om het gebied weer leefbaarder te maken. Dat Hoogveld nu niet in het college komt, is een eerste zware domper voor Leefbaar Rotterdam.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers