Advertentie
carrière / Nieuws

België wil ambtenaren met Nederland delen

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, wil als bezuinigingsmaatregel ambtenaren gaan delen met Nederland.

06 november 2012

België wil nagaan of het met Nederland bepaald personeel kan delen. Het is een manier voor België én Nederland om te bezuinigen. Dat heeft de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, dinsdag ter sprake gebracht in zijn kennismakingsgesprek met zijn Nederlandse collega Frans Timmermans in Brussel.

Consulair personeel
Reynders wil onderzoeken of België en Nederland in bepaalde diplomatieke posten gebouwen zouden kunnen gaan delen. Ook opperde de Belgische minister dat consulair en administratief personeel uitgewisseld zou kunnen worden. Mogelijk wordt ook Luxemburg betrokken bij deze plannen.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

JHAGM Sneuf vanm Toetellaere / Herder BD
Misschien beginnen met één gemeenschappelijke opzichter bij het onderwaterzetten van de Hedwigepolder? Of één adviseur Herbouw IJzeren Lijn? Of Hogesnelheidslijnconducteur?
Boris
Goeie reactie van JHAGM Sneuf van Toetellaere. Zet alleen wat weinig zoden aan de dijk.

Aanvullend pleiten voor besparingen in Brussel, bij de VN en andere overbodige clubjes die veel geld kosten en alleen de deelnemers geld opleveren.
Hannes Haganum / Overheidsdienaar
Prima idee. De Vlamingen zijn veel beschouwender en de laatste jaren ook socialer dan de Nederlanders. Wij zijn daarentegen wat zakelijker en doelgerichter. Een momooi voorbeeld van een win-winsituatie. Ook een teken dat men in Vlaanderen momenteel creatiever denkt dan wij in Nederland. Ik ben vrijwilliger.

Ed van Ooijen / stafmedewerker en vakbondsconsulent
Gewoon de over en weer gemaakte fouten van het tijdperk 1815-1830 herstellen in de vorm van een contemporaine Bene(lux). Daarmee verstevig je tevens je positie binnen de Europese Unie, aan de wieg waarvan ooit de Benelux stond.
Wiet ten Doeschate / directeur ixad-communicatie en vormgeving. Maastricht
Wat een prima idee! Dat moet haast wel tot allerlei bureaucratische bezwaren uit de 'vakkundige'hoek gaan leiden. Dan eerst maar eens een commissie instellen, die vervolgens afwisselend in Nederland en België gaat vergaderen. Vervolgens een convenantje, lijkt me; iedereen op de foto met een glas Champagne. Inmiddels zijn er dan waarschijnlijk meerkosten, die we in dat convenant voor een deel toeschuiven naar 'het bedrijfsleven' dat 'immers enorm belang bij de nieuwe bureaucratie heeft'. Om dan een paar jaar later de zwarte Piet voor het mislukken van de plannen naar datzelfde 'bedrijfsleven' te schuiven, omdat het om 'onbegrijpelijke redenen' niet met de centen op de proppen is gekomen. Of ben ik een tikkeltje te negatief? OK, terug naar de eerste reactie dan maar: Wat een uitstekend idee!
Advertentie