of 59179 LinkedIn

Belediging burgemeester kost 350 euro

Een inwoner van Veenendaal is veroordeeld tot het betalen van een boete voor het herhaaldelijk beledigen van burgemeester en wethouder via de social media. Gaat hij nogmaals de fout in dan moet hij zijn straf zelfs uitzitten.
2 reacties

Een 64-jarige man is veroordeeld tot een boete van 350 euro en een voorwaardelijke celstraf van een week voor het beledigen van de Veenendaalse burgemeester Wouter Kolff en wethouder Arianne Hollander. De politierechter in Utrecht heeft dinsdag bepaald dat de grenzen van de vrijheid van meningsuiting door de man zijn overschreden.

Celstraf
Kolff en Hollander hadden vorig jaar aangifte gedaan omdat ze via e-mail en sociale media bestookt waren met ,,onacceptabele aantijgingen''. De man, ook uit Veenendaal, heeft gezegd dat hij geen beledigende en kwetsende tweets meer zal versturen. Gaat hij binnen twee jaar toch weer in de fout, dan moet hij de voorwaardelijke straf uitzitten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hannes ter Kuil op
Wat een jankerd is die burgemeester, zeg. Hij zegt bedreigd te zijn. Niets van waar. Krijgt nu zelf aangifte aan de broek.
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1614509/
Door Floris Graaf op
Belediging ? De 'dader' heeft de gemeentelijke organisatie vergeleken met de Stasi (vml. geheime dienst DDR) en burgemeester den Hollander met Honecker (vml. partijleider DDR). Zijn tweets sloot hij af met #NSB.

Absurd dat de rechter hiervoor straf oplegt. Als ik de gestrafte was, zou ik zeker in hoger beroep gaan.

Overigens, de lange-teentjes burgemeester en wethouder hadden ook aangifte gedaan van bedreiging. Daar heeft de rechter terecht korte metten mee gemaakt.