of 59345 LinkedIn

Bas Eenhoorn Beste Bestuurder van 2011

Burgemeester Bas Eenhoorn van Alphen aan den Rijn is door Binnenlands Bestuur uitgeroepen tot Beste Bestuurder 2011
5 reacties

Burgemeester van Alphen aan den Rijn Bas Eenhoorn (VVD) is voor Binnenlands Bestuur de Beste Bestuurder van 2011. Na de dodelijke schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof op 9 april toonde burgemeester Eenhoorn uit welk hout een burgemeester gesneden moet zijn.

AfbeeldingHij was moedig, kalm, vastberaden en warm. Eenhoorns jaren als bestuurder hebben hem niet afgemat, integendeel. Sommige bestuurders zijn uitgeblust op hun 65-ste, Eenhoorn lust(te) ze nog rauw. Je hebt het of je hebt het niet, en Bas Eenhoorn heeft het helemaal. Lees hier het interview met Bas Eenhoorn 'Lessen in nederigheid'

 

 

 

AfbeeldingDe woorden gezaghebbend en imposant werden vaak genoemd in verband met het optreden van Eenhoorn; hetzelfde kan gezegd worden over zijn bijna leeftijdgenoot en nummer 2 op de lijst van Beste Bestuurders van 2011: burgemeester Dick de Cloe (PvdA). Ook een door de wol geverfde bestuurder, die niet toevallig door de commissaris van de koningin in Gelderland op expeditie werd gestuurd naar 's lands horrorgemeente Maasdriel. Als één bestuurder zich niet met pek en veren Kerkdriel uit laat jagen, dan is het wel de taaie volhouder De Cloe.

 

AfbeeldingOp nummer 3 op de lijst van Beste Bestuurders van 2011 staat de Venlose wethouder Twan Beurskens (VVD). Hij is de drijvende kracht achter de revitalisering van de binnenstad van Venlo en beheert een groot aantal complexe en grootschalige stedenbouwkundige projecten die de Noord-Limburgse stad een nieuw gezicht moeten geven. Hij doet dat zoals van een gedreven moderne netwerkmanager verwacht mag worden.

 

Nummer 4 op de lijst van Beste Bestuurders is burgemeester Arno Brok (VVD) van Dordrecht. Hij is een imponerende en effectieve bestuurder. Op nummer 5 staat wethouder Staf Depla (PvdA) uit Eindhoven, die een huzarenstukje afleverde met de PSV-deal. Nummer 6 op de lijst van Beste Bestuurders is de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA), die als een orkaan de anti-Cohen is.

 

De bevlogen en avontuurlijke wethouder in Doetinchem Otwin van Dijk (PvdA) staat op 7. Hij is een bestuurder met visie die weet te verbinden. De lokale hoop van het CDA, wethouder Jan-Jaap de Haan uit Leiden, staat op 8. De Haan breit met een enorme inzet alles en iedereen aan elkaar in de Leidse kunstwereld. Nummer 9 is de Grande Dame van GroenLinks, Andree van Es. Zij durft in Amsterdam overtuigend voor de eigen troepen uit te lopen. De onconventionele Tilburgse wethouder Jan Hamming (PvdA) staat op 10. Hij is de enige bestuurder in deze top 10 die ook in de lijst van Beste Bestuurders van 2010 figureerde.

 

De beste 10 bestuurders

1. Bas Eenhoorn (Alphen aan den Rijn)

2. Dick de Cloe (Maasdriel)

3. Twan Beurskens (Venlo)

4. Arno Brok (Dordrecht)

5. Staf Depla (Eindhoven)

6. Eberhard van der Laan (Amsterdam)

7. Otwin van Dijk (Doetinchem)

8. Jan-Jaap de Haan (Leiden)

9. Andree van Es (Amsterdam)

10. Jan Hamming (Tilburg)

 

In de papieren Binnenlands Bestuur die vrijdag uitkomt een interview met Bas Eenhoorn en portretten van de tien Beste Bestuurders van 2011.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Ik gun het de heer Eenhoorn van harte hoor, maar het heeft wel een hoog WC eend gehalte...
Door Een geboren en getogen inwoner van Maasdriel op
Die inwoner van Maasdriel is geen geboren en getogen inwoner anders schrijf je niet zo en blijf je niet mekkeren over wie wel en wie niet weg moet in de raad.
Om Maasdriel nu een "Horror gemeente" te noemen gaat wel heel ver. Als vauit Arnhem na het vertrek van Mikkers een capabele burgemeester was gestuurd dan had het nooit zo ver gekomen maar nu heeft heel Maasdriel een slechte naam omdat de raadsleden de ruimte namen om somige punten anders uit te leggen.
Binnenlands Bestuur jullie moeten wel op je woorden letten en eerlijke journalistiek doen.
Door Alfred Hitchcock (horrorlegende) op
fijne feestdagen aan de redactie van binnenlandsbestuur.nl kom rustig eens langs in onze horrorgemeente ! en aan de schrijver van het artikel: misschien is Story of Privé een betere plek voor je; daar houden ze wel van je taalgebruik en maakt het ook niets uit of het klopt !!
Door inwoner maasdriel op
De Cloe had die 3 corrupte vvd raadsleden naar huis moeten sturen, inplaats van Sips te laten opstappen. Dan had hij ballen. Gelukkig dat de media flink afrekend met die maffia praktijken. Zet ze maar in de schijnwerper. Een vreselijk volkje daar in Maasdriel. De moffen waren er nog bang voor.
Door johan de kroon (nvt) op
Ook ik wil mijn bewondering voor deze burgemeester niet onder stoelen of banken steken. Zoals deze man die uiterst moeilijke situatie in Alphen aan den Rijn heeft aangepakt!!