of 59130 LinkedIn

Anoniem solliciteren bij Rijk van de baan

Anoniem solliciteren bij het Rijk is voorlopig niet aan de orde. Minister Stef Blok heeft geen vertrouwen in zo'n pilot die hardnekkige discriminatie moet tegengaan.
6 reacties

Bij de Rijksoverheid komt geen grootschalige proef met anoniem solliciteren. Althans, als het aan de regering ligt. Die voelt niets voor de wens uit de Tweede Kamer om in de strijd tegen discriminatie ook bij het Rijk te testen of anoniem solliciteren helpt. Volgens verantwoordelijk minister Stef Blok is het nog niet zonder meer duidelijk dat anoniem solliciteren leidt tot meer verscheidenheid op de werkvloer. Hij wijst daarbij op onder meer de proef van de gemeente Den Haag.

Voorbeeld
Het Rijk als werkgever erkent dat er sprake is van,,onbewuste vooroordelen'' bij mensen die personeel werven en selecteren. Daarom zijn er bijvoorbeeld al trainingen die het selecteren zonder vooroordelen moeten bevorderen. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch en collega's willen de proef omdat zij vinden dat de Rijksoverheid een voorbeeldrol heeft in de strijd tegen de ,,hardnekkige'' discriminatie op de arbeidsmarkt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door vastgoedmeisje op
Handig, dan kan je tien keer op dezelfde vacature reageren. De andere 9 komen dan miraculeus niet opdagen en ze moeten je wel aannemen.
Door Esther (ambtenaar) op
Ik zou het toejuichen...
Ook ivm leeftijd discriminatie die vanaf 45 jaar al begint.
dat is de praktijk. Dan ben je al te oud....
Door doeterniettoe (-) op
"We willen geen proef doen om aan te tonen dat het werkt."

Aldus een VVD-er die niet bekend staat om zijn geweldige beleid.
Door M op
Met anoniem solliciteren kunnen we eindelijk ook paal en perk stellen aan het wederrechtelijk verzamelen van gegevens welke op basis van de bestaande privacybepalingen niet eens mogen worden gevraagd (zoals een volledige geboortedatum) niet onbelangrijk in deze tijden van vacaturefraude.
Door Sjaak (waakzaam burger) op
Juist het Rijk dient een serieuse proef (dat is een proef met een aansprekende omvang te nemen. Het is, immers, van algemene bekndheid dat er in Nederland reeds op naam wordt gediscrimineerd. En om dat behoorlijk terug te dringen is anoniem solliciteren nodig. Het is om beschaving te dienen en fair play te bevorderen.
Door Willem op
Dan heeft de heer Blok de proef van de gemeente Den Haag klaarblijkelijk niet goed gevolgd.