of 64231 LinkedIn

Annemarie Jorritsma wil naar senaat

Ze staat derde op de voorlopige kandidatenlijst van de VVD voor de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Dat heeft het VVD-hoofdbestuur woensdag bekendgemaakt. Jorritsma, voormalig vicepremier, is nu burgemeester van Almere en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
8 reacties

Annemarie Jorritsma wil de Eerste Kamer in. Ze staat derde op de voorlopige kandidatenlijst van de VVD voor de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Dat heeft het VVD-hoofdbestuur woensdag bekendgemaakt. Jorritsma, voormalig vicepremier, is nu burgemeester van Almere en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Loek Hermans voert aan

De lijst wordt aangevoerd door Loek Hermans, die nu ook al voorzitter is van de VVD-fractie in de Senaat. Ankie Broekers-Knol staat op plek 2. Broekers-Knol is sinds 2013 voorzitter van de Eerste Kamer. Frank van Kappen en Frank de Grave die nu ook al in de Senaat zitten, zijn op plek 4 en 5 terug te vinden. De lijst wordt 23 december definitief vastgesteld. De Eerste Kamer wordt volgend jaar mei gekozen door de nieuwe leden van Provinciale Staten. De Statenverkiezing is in maart. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Een ander geluid op
Volgens mij heeft ze het helemaal niet zo slecht gedaan. 1. Ze heeft Almere (je weet wel dat gat in de polder) op de kaart gezet en flink wat VNG geld binnen geharkt (iedere pilot is ook in Almere)
2. Ze heeft de VNG bij elkaar gehouden. Toch echt een verzameling kikkers zonder gezamenlijke visie.
3. Ze heeft voor zichzelf een leuk plekje op het pluche geregeld in de 1e kamer. Mooie springplank naar volgende bestuursfunctie.

Nee..deze dame heeft het goed gedaan....daar kunnen anderen nog wat van leren. Wat wordt de volgende functie. Minister (-president), commisaris van de koningin of 1 van de goedbetaalde lobbyclubs?
Door M.Driessen-van de Laar op
Het ergste vind ik dat ze wegduikt voor de aanhoudende terechte kritiek op voormalige VNG-dochter BING, die ze verdomd goed kent. En dat terwijl ze bij de VNG voor alle gemeenten hoofdverantwoordelijk is voor het integriteitsbeleid, en dus als toezichthoudster ihelemaal niet MAG wegkijken. Lekker belangrijke functies, het mooie werk, ja fijn, maar als er ingegrepen moet worden in/vanuit de eigen winkel zijn we politiek niet thuis. En dat terwijl de VVD voorop wil gaan in integriteit! Maar niet iedereen dus. Ik kan dus helaas ook bar weinig waardering opbrengen voor deze geroutineerde dame.
Door janus op
Laat deze vrouw eens gauw in de zorg gaan werken. Dan weet ze wat de gemiddelde Nederlander bezighoudt. Uit alles wat ze doet blijkt haar divagedrag... maar ja, wat kun je anders bij de vvd verwachten... in het land der blinden is eenoog koning(in)
Door Jan op
As ze het voorzitterschap van de VNG dan maar opgeeft (en we eindelijk een goede voorzitter zouden krijgen) vind ik alles best.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Dat is toch die mevrouw van die ijsbaan en die bouwvergunning? VNG,Burgemeester,Eerste kamer en ook nog tijd om veel loze beloften te doen.
Door Willem van der Vaart op
Mevrouw Jorritsma lijkt me nu niet bepaald het type dat zich laat dwingen, maar ik kan me vergissen. Of zij nu het 'stemmenkanon' voor de VVD is, kan ik evenmin bepalen, maar het lijkt me redelijk onwaarschijnlijk. In het verleden moest ook Thom de Graaf (u weet wel, die zeer principiële politicus die als minister aftrad omdat zijn plannen voor de gekozen burgemeester het in de Senaat niet haalden, om zich vervolgens te laten benoemen tot burgemeester van Nijmegen) zonodig zijn baan als burgemeester van een grote stad combineren met het lidmaatschap van de Eerste kamer, zogenaamd om de belangen van Nijmegen beter voor het voetlicht te kunnen brengen in politiek Den Haag (om vervolgens den jaar nadien voorzitter te worden van de HBO raad). Blijft overeind mijn standpunt dat hetzij de functie van burgemeester in een grote gemeente,hetzij het lidmaatschap van de Eerste Kamer kennelijk niet zoveel voorstelt, als je er allerlei nevenfuncties op na kunt houden,
Door K. van Klaveren op
Wil Jorritsma dit ? Of heeft haar partij druk uitgeoefend dat zij zich kandidaat stelt ?
Ik vermoed toch het laatste. De PS-verkiezingen van maart 2015 zijn cruciaal voor het voorbestaan van dit kabinet. En bij alle partijen zie je dat er stemmenkanonnen worden ingezet.
Door Willem van der Vaart op
Het burgemeesterschap van Almere schijnt ook niet veel voor te stellen, gezien het feit dat je dan kennelijk tijd genoeg hebt om voorzitter van de VNG te spelen, senator kunt zijn in de Eerste Kamer en er nog een waslijst aan nevenfuncties op na kunt houden.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers