Advertentie
carrière / Nieuws

Amsterdamse jeugdzorgambtenaar is Jonge Ambtenaar van het jaar

Katherine Diaz is verkozen tot Jonge ambtenaar van het jaar. Bartho Boer hoofd bestuursvoorlichting won de publieksprijs. Jonge ambtenaar van het jaar wordt georganiseerd door de stichting Futur.

18 januari 2013

Katherine Diaz  heeft de titel Jonge Ambtenaar van het jaar gewonnen. De winnares is gezinsmanager bij Bureau Jeugdzorg in Amsterdam. De jonge ambtenaar trok de jury over de streep met een speech die naar eigen zeggen recht uit het hart kwam. Ze liet daarmee hoofd bestuursvoorlichting Bartho Boer achter zich. Hij won even later de publieksprijs. 

Inspiratie
De jonge ambtenaar vertelde hoe ze als meisje van vijf met haar moeder naar Nederland kwam, hier niemand kende en de taal niet sprak. Dat onder meer een juf zich over haar ontfermde. Dat inspireerde Diaz om hetzelfde te willen doen. Voor kamerlid en juryvoorzitter en Mei Li Vos gaf dit voor de jury de doorslag. De jaarlijkse verkiezing werd georganiseerd door stichting Futur.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
boeiend.
T.R. Wieringa / Amsterdammer
Schokkend dat zo'n prijs wordt toegekend op basis van een tearjerkend verhaal zonder naar de praktijk te kijken. BJAA is zo disfunctioneel! En kinderen lijden daar intens onder! Mooie verhalen van voogden over waarom ze voogd zijn geworden, veranderen daar niets aan. Wat stelt een jury voor als die alleen daar op af gaat terwijl bekend is dat er zo vreselijk veel klachten zijn over Bureau Jeugdzorg Amsterdam!



Ook schokkend dat deze kandidaat zo is gepusht door haar baas die deze verkiezing gebruikt voor PR van BJAA. Deze baas weigert het klachtenprobleem te erkennen of daar iets aan te doen en vertelt alleen maar mooie verhalen en is bezig met zijn PR. Ook om die reden is het oordeel van de jury schokkend, dat de jury zich met mooie PR-verhalen om de tuin laat leiden en zich daarvoor laat gebruiken.



Dan had het publiek het toch beter bekeken met hun voorkeur voor Bartho Boer. Die kan tenminste wat en laat dat zien, heeft ook een veel hogere en belangrijker functie. Maar ja, geen zielig verhaal over kinderen en kennelijk is dat de maatstaf.....



Wat echter pas echt zielig is, zijn de vele zeer schrijnende verhalen van mishandelde, verwaarloosde en misbruikte kinderne waar BJAA's toezicht (OTS) nauwelijks iets voo rinhoudt. Die meemaken dat hun situatie helemaal niet verbetert door de OTS. Want dat feit wordt in stand gehouden met de ontkenningen van BJAA en buitenstaanders die dat geloven.



En makkkelijk kiezen voor tearjerkers zonder te controleren of zo'n verhaal overeenkomt met de werkelijkheid.
Advertentie