of 64231 LinkedIn

Amsterdamse campagne tegen discriminatie op werkvloer

Met de campagne Diversity Day, die dinsdag begint, wil de gemeente Amsterdam discriminatie op de werkvloer tegengaan. Uit recent onderzoek van de gemeente blijkt dat 15 procent van de werkenden in de hoofdstad in het afgelopen jaar hiermee te maken had. Het gaat om kwetsende grappen en opmerkingen over bijvoorbeeld huidskleur, herkomst, leeftijd en geslacht.
1 reactie

Met de campagne Kom Op Amsterdam, die dinsdag 5 oktober op Diversity Day begint, wil de gemeente Amsterdam discriminatie op de werkvloer tegengaan. Uit recent onderzoek van de gemeente blijkt dat 15 procent van de werkenden in de hoofdstad in het afgelopen jaar hiermee te maken had. Het gaat om kwetsende grappen en opmerkingen over bijvoorbeeld huidskleur, herkomst, leeftijd en geslacht.

Onacceptabel

Daarnaast voelt 21 procent van de Amsterdammers zich het afgelopen jaar gediscrimineerd bij een sollicitatie. Dat dacht bijna de helft (47 procent) van de Amsterdammers met een Marokkaanse achtergrond, staat in het onderzoek. Verantwoordelijk wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) noemt de uitkomst onacceptabel. 'De cijfers uit het onderzoek zijn confronterend en laten zien dat het anders moet.' Andere werkgevers, branche- en koepelorganisaties zoals het mkb, VNO-NCW en vervoersbedrijf GVB hebben zich aangesloten bij de actie.

Diversity Day

In de campagne roepen Amsterdammers uit onder meer de zorg, bouw, transport en horeca op het voor elkaar op te nemen als ze merken dat iemand wordt gediscrimineerd. De actie duurt twee weken en uit zich op straat, in het openbaar vervoer, op sociale media en op diverse werkplekken in de hoofdstad.

Klachtafhandeling

Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) geeft verder tips aan bedrijven om klachten van discriminatie goed af te handelen. Werknemers geven namelijk aan dat zij dit soort incidenten op hun werk vaak niet veilig kunnen melden. Jaarlijks gaan de meeste meldingen die het MDRA binnenkrijgt over discriminatie op de arbeidsmarkt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jill (communicatie) op

Ik wil jullie er even op wijzen dat de campagne is gelanceerd op Diversity Day (www.diversityday.nl) maar dat dit niet dé campagne is van Diversity Day!

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers