of 63946 LinkedIn

Ambtenaren woensdag naar Malieveld

© Shutterstock
© Shutterstock

Een noodkreet voor steun aan publieke sector. Met dat motto houden de FNV vakbonden voor overheid, onderwijs, politie en militairen woensdagmiddag 19 mei op het Malieveld in Den Haag een manifestatie voor meer waardering, zekerheid en inkomen en minder werkdruk voor medewerkers in de publieke sector.

Volgens de bonden is er sprake van structurele verwaarlozing van de mensen werkzaam in de publieke sector en onderwaardering van het werk.

Cao-onderhandelingen
Op de bijeenkomst delen ambtenaren hun ervaringen met militairen en docenten. Dat kan gaan over de problemen waartegen zij dagelijks aanlopen, de hoge werkdruk die ze ervaren vanwege een gebrek aan collega’s of over de overheid die geen waardering voor hen heeft. Een bron van onvrede vormt met name de vastzittende cao-onderhandelingen in de publieke sector. Op de bijeenkomst, die ook online is te volgen, spreken onder andere econoom Wimor Bolhuis en FNV-vakbondsvoorzitter Tuur Elzinga.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door anand (adviseur) op
dat gaat m ook niet worden spijker
Door Spijker (n.v.t.) op
Denk ook eens even aan de aanvullende pensioenen die al 12 jaar (voor sommigen nog langer) op 0 staan! Dat heeft op dit moment meer dan topprioriteit. Daar hoor je op dit moment geen vakbond over.
Door Michel (Lezer) op
De tanks zijn al een paar jaartjes terug wegbezuinigd....
Door drs. E. Nabled op
Denkend aan de acties van de boeren zullen ze, om iets af te dwingen, toch minimaal hun tanks mee moeten nemen; dat maakt indruk.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers