Advertentie
carrière / Nieuws

Ambtenaren systematisch afwezig

Italiaanse ambtenaren hebben een niet al te beste naam wat betreft hun arbeidsmoraal. Zo werden een paar jaar geleden in San Remo tweehonderd ambtenaren aangeklaagd wegens plichtsverzuim. Ze kwamen naar het werk in zwemkleding of ochtendjas om in te klokken, en vervolgens weer te vertrekken. 

07 december 2018
Leeg kantoor

De politie begon een onderzoek nadat klachten burgers hadden geklaagd dat de overheidsburelen opvallend vaak leeg waren. Deze maand was het raak in Sicilië. Daar wordt het gedrag onderzocht van 42 werknemers van de regionale gezondheidsdienst, die een heel systeem hadden opgezet waarbij ambtenaren voor elkaar inklokten, zodat ze in ieder geval niet iedere dag meer zelf naar hun werk hoefden te gaan. De ambtenaren werden betrapt terwijl ze bij de kapper zaten of boodschappen aan het doen waren. Van de 42 ambtenaren zijn er elf onder huisarrest geplaatst. Twintig anderen hebben te horen gekregen dat ze voor de rechter zullen moeten verschijnen.

Keihard werken
De Italiaanse ambtenaren hebben het echter nog niet zo bont gemaakt als een ambtenaar in de Spaanse stad Valencia, waarover Binnenlands Bestuur in juli dit jaar berichtte. Gemeentearchivaris Carles Recio presteerde het om iedere ochtend in te klokken en vervolgend het gemeentehuis direct weer te verlaten, en dat tien jaar lang. Zijn ontslag vocht hij aan omdat hij naar eigen zeggen vanuit huis keihard werkte. Uit de inloggegevens van het computersysteem bleek echter dat hij al zes jaar niet meer had ingelogd.
Bron: www.ansa.it

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Paul / projectleider
Heeft niks met arbeidsmoraal te maken, meer met een beloning krijgen voor 'bewezen diensten'
Advertentie