of 59082 LinkedIn

Ambtenaren prijzen kwaliteit cursussen

De meerderheid van de ambtenaren is positief over de kennis of vaardigheden die men opdoet tijdens de cursus of training: zes op de tien gebruikt deze (heel) veel tijdens zijn of haar werk.

Het grootste deel van de ambtenaren is tevreden over de kwaliteit (85 procent) van bijscholingscursussen en trainingen en het behaalde resultaat (76 procent). Dat is vergelijkbaar met de andere beroepsgroepen, zo blijkt uit in opdracht van Binnenlands Bestuur gehouden onderzoek van I&O Research.

De meerderheid van de ambtenaren is positief over de kennis of vaardigheden die men opdoet tijdens de cursus of training: zes op de tien gebruikt deze (heel) veel tijdens zijn of haar werk.

Nog meer leren
Toch is niet iedereen goed te spreken, een kwart geeft aan de geworven kennis niet zo veel te gebruiken. 5 procent van hen meldt er weinig aan te hebben gehad. Werkenden uit het bedrijfsleven zijn iets kritischer: onder hen heeft 8 procent weinig gehad aan de gevolgde cursus of training.

Een ruime meerderheid van de ambtenaren (72 procent) heeft tijdens de bijscholing veel nieuwe kennis opgedaan. In mindere mate (61 procent) geeft men aan dat de cursus of training hen heeft gestimuleerd om ten behoeve van het werk meer te leren.

Feedback leidinggevende
Zeven op de tien werkenden bij de overheid zijn goed te spreken over de trainingsmogelijkheden die er zijn binnen hun baan. In het bedrijfsleven zijn die er minder: 57 procent geeft aan dat er voldoende trainingsmogelijkheden zijn.

Wat verder opvalt in het I&O onderzoek is dat bij minder dan de helft van de ondervraagden de leidinggevende feedback blijkt te geven over de persoonlijke ontwikkeling. Bij ambtenaren is dat 45 procent, bij werkenden in het bedrijfsleven 42 procent.

Lees meer over het onderzoek in de special opleidingen van Binnenlands Bestuur (nr. 3) van deze week. (inlog)


Hier vindt u de link naar het hele rapport van I&O Research

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door I&O Research is/was toch vd gemeente? (Niet zo rommelen met cijfers) op
Wat denkt u dat mijn collegae bij een rondvraag na de cursus of op de formulieren gaan melden dat de cursus weer shit was, nee natuurlijk niet anders heb je meteen gedoe. Ja, het was leuk en zinvol, heb weer veel opgestoken, was een goede opfrisser, bla, bla,bla.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!