of 63000 LinkedIn

Ambtenaren leren gratis 'Nieuw Rijden'

De gemeente Ooststellingwerf geeft in het kader van duurzaamheid cursussen Het Nieuwe Rijden aan haar gemeenteambtenaren. Zij krijgen dit gratis, de gemeente betaalt in totaal 75 duizend euro hiervoor.

Ambtenaren van de gemeente Ooststellingwerf moeten het goede voorbeeld geven. Daarom krijgen ze een cursus ‘Het Nieuwe Rijden’, op kosten van de gemeente. ‘Milieubeleid is een speerpunt in onze gemeente. We stimuleren burgers en ondernemers ook om milieubewust te zijn, dan kunnen we zelf niet achterblijven,’ aldus de gemeente.

7500 euro
Eerder schakelen, gelijkmatig rijden en de auto uit laten rollen. Het zijn belangrijke handelingen die bij ‘Het Nieuwe Rijden’ horen. Het scheelt in de brandstof, en dus ook in de belasting van het milieu. De aanschaf van nieuwe dienstauto’s was voor Ooststellingwerf aanleiding om deze vaardigheden ook de gemeenteambtenaren bij te brengen. De gemeente heeft hier 7500 euro voor gereserveerd.

Nieuwe auto's
‘We hebben onlangs drie nieuwe dienstauto’s aangeschaft die op groen gas rijden. Ze zijn bestemd voor toezichthouders of kantoorambtenaren die naar een afspraak moeten. Met het aanbieden van de cursus slaan we twee vliegen in een klap.’ Maar wat hebben de ambtenaren er aan? ‘Ze besparen met het aanleren van deze rijstijl in hun eigen auto óók brandstof en natuurlijk het milieu in het algemeen.

Duurzaam werken
Ambtenaren krijgen in Ooststellingwerf vaker workshops aangeboden. ‘Maar die hebben eigenlijk altijd direct met het werk te maken,’ legt een woordvoerster uit. ‘Dan moet je denken aan personal branding of politieke sensitiviteit.  Deze cursus pas je niet direct toe in je dagelijkse werk, maar past wel bij het Koploperproject waar we aan meedoen. Een Fries initiatief waarbij gemeenten en het MKB elkaar helpt om duurzamer te werken.’

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door anoniem (Beleidsadviseur) op
Is het nu 7500,- of 75.000,-??

Het artikel heeft het over 7500,- terwijl een ambtenaar uit Oosstellingwerf het tienvoudige aanhaalt (bij reacties).
Door F.C.J. (Frans) van Baaren (Vrijwilliger gemeente-archief Ooststellingwerf) op
Volgens mij kunnen die € 75.000,== beter aan archief beheer, behoud en digitaliseriing besteed worden.
Door johannes (ambtenaar) op
Het nieuwe rijden ja,ja.. Verstrek een gratis OV jaar abonnement dan ben je veel beter bezig.
Door henk bongers (burger) op
Wat een onzin.
Iedere beroepschauffeur die deze cursus moet doen voor zijn chauffeursopleiding betaalt hem zelf
Weer typisch zo'n geval van sigaar uit eigen doos en dicht bij het vuur en warmen.
Was er toevallig nog een potje over?
Verkwisting van gemeenschapsgeld!
Voor de verantwoordelijken van deze beslissing conclusie= ONGESCHIKT!

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers