of 59130 LinkedIn

Ambtenaar provincie vaker en langer ziek

Het ziekteverzuimpercentage onder provincieambtenaren is vorig jaar gestegen van 4,0 naar 4,4 procent. Ook de gemiddelde verzuimduur van zieke medewerkers nam toe van 13 naar 14,4 dagen. Dat blijkt uit de Personeelsmonitor 2016 van het A&O Provincies.

Het ziekteverzuimpercentage onder provincieambtenaren is vorig jaar gestegen van 4,0 naar 4,4 procent. Ook de gemiddelde verzuimduur van zieke medewerkers nam toe van 13 naar 14,4 dagen.

Graadje erger

Dat blijkt uit de Personeelsmonitor 2016 van het A&O Provincies. Flevoland telt het hoogste verzuimpercentage: 5,2 procent. Vergeleken met 2015 nam het verzuim er met bijna een vol procent toe. Eenzelfde ontwikkelding is zichtbaar in Utrecht en Overijssel. In Drenthe is de stijging nog een graadje erger. Het ziekteverzuim ging er van 3,5 naar 4,9 procent.

 

Zeeland laagst

De provincies Limburg en Brabant wisten in 2016 een daling van het ziekteverzuim te realiseren. Wel zit Limburg nog boven het landelijk gemiddelde. Zeeland zit daar, ondanks een stijging, met een ziekteverzuimpercentage van 3,3 van alle provincies nog steeds het verst onder.het landelijjk gemiddelde.

 

Gunstig signaal

Positief is dat de meldingsfrequentie daalde van 1,5 naar 1,1. Een hoge meldingsfrequentie geldt als een voorbode voor langdurig verzuim. De daling wordt dan ook gezien als een gunstig signaal in het licht van het vorig jaar nog toegenomen langdurig verzuim.

 

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.