of 63908 LinkedIn

Ambtenaar ontevreden over eigen duurzaamheid

Bijna 80 procent van de ambtenaren vindt dat de interne bedrijfsvoering veel duurzamer kan. Dat blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur onder bijna duizend ambtenaren.
3 reacties
Bijna 80 procent van de ambtenaren vindt dat de interne bedrijfsvoering veel duurzamer kan. Dat blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur onder bijna duizend ambtenaren.

Zeven procent tevreden
Amper zeven procent van de respondenten is tevreden over de duurzaamheid van de eigen organisatie. Dit is opmerkelijk, want 85 procent van de overheidsorganisaties waar de respondenten voor werken, zegt zich in te zetten voor een duurzame, milieu- en mensvriendelijke maatschappij.

 

Verspilling
Ambtenaren ergeren zich onder meer aan papierverspilling bij printen en kopiëren, te hoog energieverbruik (overbodige verlichting en verwarming, geen spaarlampen, verlichting ’s nachts aan), niet-duurzame inkoop, verspillende dienstauto’s en onverantwoorde afvalinzameling en -verwerking.

 

Eisen
De respondenten op de enquête van Binnenlands Bestuur vinden dat de overheid geen strengere duurzaamheidseisen mag stellen aan burgers en bedrijven dan ze zichzelf oplegt.

De enquête maakt deel uit van de special Duurzame Overheid in Binnenlands Bestuur nummer 26, 26 juni 2009.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Paul Dam (General Manager) op
Als het gaat om dienstauto's nemen overheden meer en meer hun verantwoordelijkheid. Maar overheden zijn óók verantwoordelijk voor zakelijke ritten met de privéauto (60% van alle zakelijke autoreizen in Nederland). Toch worden zelden eisen gesteld. Terwijl privéauto’s vaak zuinig noch veilig zijn, ook omdat hun eigenaren te weinig aan onderhoud laten doen.
Door Jos Hendriks (Bestuurder Urban Organism 2009) op
Ambtenaren die de jongste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid willen volgen kunnen de brochure opvragen van de conferentie die op 2 september 2009 in World Forum plaatsvindt. Zend een mail met uw gegevens naar aanmelding@clockround.com of bezoek de website.
Door Th.A.J.W. Wajer op
Hebben al die brave ambtenaren met hun verhaal over licht en papierverbruik wel eens zich afgevraagd of ze zelf niet de oorzaak zijn door gewoon te ruim om te gaan met papier bij copiers en het licht niet uit te doen. Steek je hand in eigenboezem is eengoed advies nietwaar in plaats van te zeuren. Doe er wat aan, beste ambtenaren.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers