of 64621 LinkedIn

Ambtenaar krijgt 1000 euro voor thuiswerkplek

Ambtenaren werken al bijna drie weken thuis en voelen wellicht al de eerste pijntjes of krijgen de eerste klachten vanwege een niet-optimale thuiswerkplek. De provincie Gelderland was al van plan om thuiswerkende ambtenaren beter te faciliteren, maar voert het budget nu versneld in: 1000 euro voor een betere thuiswerkplek.

Ambtenaren werken al bijna drie weken thuis en voelen wellicht al de eerste pijntjes of krijgen de eerste klachten vanwege een niet-optimale thuiswerkplek. De provincie Gelderland wilde thuiswerkende ambtenaren al beter te faciliteren, maar voert het budget nu versneld in: 1000 euro voor een betere thuiswerkplek.

Extra arbeidsvoorwaarde
Het geld komt dus uit een al bestaand budget. ‘Een extra arbeidsvoorwaarde, het is dus geld van de ambtenaren zelf’, aldus een provinciewoordvoerder in De Gelderlander. ‘Er is nu besloten om dit hiervoor in te zetten. Het geld is bedoeld voor een bureau, bureaustoel en licht, maar bijvoorbeeld ook om een los toetsenbord of laptopstandaard. Mocht er daarna nog geld over zijn, dan kan dat worden aangewend voor een extra beeldscherm naast de laptop.

Gefronste wenkbrauwen
Ambtenaren van de provincie Gelderland maken er al flink gebruik van, meldt de krant. Maar ook worden her en der wenkbrauwen gefronst, want veel gemeenten en bedrijven hebben niet een dergelijk budget voorhanden. Ambtenaren en werknemers moeten zelf maar wat improviseren aan de keukentafel of op de zolderkamer. Wel is het vaak toegestaan om kantoorbenodigdheden en een extra beeldscherm tijdelijk mee naar huis te nemen.

Werkgever moet thuiswerkplek controleren
Toch kunnen werkgevers een voorbeeld nemen aan de provincie Gelderland. Een woordvoerder van ArboUnie zegt tegen De Gelderlander dat een werkgever verplicht is om te controleren of de thuiswerkplek wel op orde is en soms zelfs verplicht is om te zorgen dat een thuiswerkplek wordt ingericht. Het budget van de provincie moet voldoende zijn om een thuiswerkplek in te richten die acht jaar mee kan. Wie in die tijd uit eigen beweging de provincie verlaat, moet het geld mogelijk wel deels terugbetalen.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door de vries (ambtenaar) op
Thuiswerken kost de werknemer geld en bespaart kosten bij de werkgever. Zo simpel is het in 9 van de 10 gevallen kan. De in geld ongelijke ruil wordt toch aangegaan door sommige werknemers omdat er wat vrijheid en flexibiliteit tegen over kan staan. Maar dat is erg afhankelijk van de functie. Het verplicht thuiswerken van nu maakt duidelijk dat niet voor iedereen de in financieel opzicht ongelijke ruil acceptabel is. De provincie Gelderland is een nette wetgever die hier kennelijk oog voor heeft. Maar de provincie Gelderland zwemt dan ook in geld (nuon). Voor de rest geldt: zoek het maar uit.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers