of 64120 LinkedIn

Ambtenaar IS tweet krijgt voorwaardelijk strafontslag

De ambtenaar van de IS tweet heeft de disciplinaire straf van voorwaardelijk strafontslag gekregen. Haar toekomst is op dit moment ongewis, maar ze keert zeker niet terug bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid of onder hem vallende dienstonderdelen.
3 reacties

De geruchtmakende tweet van een hoge justitieambtenaar dat Islamitische Staat (IS) een zionistisch complot is, levert de vrouw een fikse straf op, een zogenoemd voorwaardelijk strafontslag. Dat schrijft minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur dinsdag aan de Tweede Kamer. Ze krijgt haar oude baan niet terug, er wordt met haar gesproken over 'tewerkstelling', aldus het ministerie.

Voorwaardelijk strafontslag
De ambtenaar twitterde dat IS een vooropgezet plan van zionisten is die bewust de islam willen zwart maken. Het leverde een hoop commotie op. De Adviescommissie grondrechten en functie-uitoefening ambtenaren (AGFA) noemde de tweet 'plichtsverzuim' en adviseerde volgens de minister een schriftelijke berisping. Die vindt dat echter te mager. ‘Gelet op de ernst van het plichtsverzuim en de functie van de ambtenaar, ben ik van mening dat de straf van een schriftelijke berisping niet passend is. Ik heb besloten om de ambtenaar de disciplinaire straf van voorwaardelijk strafontslag op te leggen.’

Ongewis
Haar toekomst is op dit moment ongewis, maar ze keert zeker niet terug bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid of onder hem vallende dienstonderdelen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Frank van Oosten op
De naoorlogse saamhorigheid en vredelievendheid begint te verdwijnen door een bewust binnengelaten kolonialiserende uitheemse bevolking, waarvan velen de democratische en de daarbij behorende joods/christelijke normen en waarden, met voeten treden.
Door Henk (ambtenaar) op
Is dit een fikse straf voor mevrouw?
Eruit met dat mens en zonder recht op een uitkering!
Door Plafond op
IS is niet mijn probleem, krijg ik nu voorwaardelijk?

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers