of 59190 LinkedIn

Ambtenaar in korte broek moet kunnen

Bij extreme warmte kun je als ambtenaar of bestuurder in korte broek op je werk verschijnen. Dat vindt een kleine meerderheid van de mensen die een poll hierover op de website van Binnenlands Bestuur invulden.

Bij extreme warmte kun je als ambtenaar of bestuurder in korte broek op je werk verschijnen. Dat vindt een kleine meerderheid van de mensen die een poll hierover op de website van Binnenlands Bestuur invulden.

Geen klantcontact

Naar het werk in een korte broek. In Australië is het al decennialang gemeengoed. Maar hoe kijken we daar in Nederland tegenaan? Op de website binnenlandsbestuur.nl stond de afgelopen week een poll waarin werd gevraagd hoe ambtenaren en bestuurders hierover dachten. Een kleine meerderheid (46 procent) van de 372 mensen die hun mening gaven vindt dat het mogelijk moet zijn om in korte broek op het werk te verschijnen. De helft van deze groep (23 procent) tekent daarbij echter wel aan dat dit alleen kan als er die dag geen contact is met klanten.

Vrouw wel, man niet
Iets minder respondenten (44 procent) vinden dat een korte broek op het werk absoluut niet kan. Voor de antwoordmogelijkheid ‘Als vrouw wel, als man niet’ koos slechts 1 op de 10 respondenten.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door P.J. Westerhof LL.M. MIM op
Het is maar net welke enquete men erbij pakt. Deze enquete zal een grote ambtenaren-basis hebben.
Een andere enquete stelt dat 66,4% van de Nederlanders een korte broek op werk niet vindt kunnen. Ook niet bij tropische temperaturen.

In de huidige aircondioned kantooromgevingen zal een korte broek overigens volstrekt onnodig zijn.
In het kader van de hoog op de politieke agenda staande genderneutraliteit en -emancipatie zouden mannen overigens ook in een rokje ten kantore moeten kunnen verschijnen.
Door Frenksel (consulent) op
Grappig dat deze discussie zo nu en dan weer terugkeert. Ik kan mij nog herinneren dat het dragen van een korte broek destijds (en misschien nu nog?) mannelijke postbodes niet was toegestaan. Nu vind ik dat een heel andere situatie wanneer je in de buitendienst werkzaam bent. Maar op kantoor, met airco dan wel anderssoortige luchtvoorzieningen is het toch niet nodig er als een pias bij te lopen? Menig mannenbeen ziet nu pas wat zonlicht, dus bespaar me de aanblik van harige melkflessen. Overigens ben ik zelf man, dit even voor de duidelijkheid