of 62812 LinkedIn

Ambtenaar Doetinchem verduisterde 1,8 miljoen

Een ambtenaar die al 35 jaar voor de gemeente Doetinchem werkte is afgelopen week ontslagen, omdat hij 1,8 miljoen euro heeft verduisterd. De gemeente heeft inmiddels aangifte tegen de ambtenaar gedaan.

Een ambtenaar die al 35 jaar voor de gemeente Doetinchem werkte is afgelopen week ontslagen, omdat hij 1,8 miljoen euro heeft verduisterd. De gemeente heeft inmiddels aangifte tegen de ambtenaar gedaan.

Zorgvuldig onderzoek
Waar eerst werd gedacht dat de ambtenaar een miljoen euro achterover had gedrukt, bleek later uit ‘zorgvuldig onderzoek’ dat het bijna het dubbele betrof, meldt Omroep Gelderland. De man had een leidinggevende functie, waardoor hij toegang had tot financiële middelen van de gemeente. Volgens raadsleden was hij verantwoordelijk voor de kantine en de drukafdeling, aldus de omroep.

Op staande voet ontslagen
De ambtenaar die al vanaf 2007 geld verduisterde is afgelopen woensdag op staande voet ontslagen. De volgende dag is aangifte tegen hem gedaan. Volgens de gemeente wordt alles in het werk gesteld om het verduisterde geld terug te krijgen. De gemeente heeft geen aanleiding om te denken dat er meer mensen betrokken zijn bij de fraude.

Aangescherpte controles
‘Het is een collega die we allemaal goed kennen, die we vertrouwen en die ook het vertrouwen had van de gemeenschap, die met belastinggeld mocht omgaan en die dan op deze manier dit doet’, reageert burgemeester Mark Boumans voor de camera. ‘Dat is heel ernstig.’ De gemeente gaat de controles binnen de organisatie extra aanscherpen om te voorkomen dat het weer kan gebeuren.

Onderste steen boven
Intussen wil de politiek dat de onderste steen bovenkomt. PvdA-fractievoorzitter Steven Kroon wil zo snel mogelijk weten of dit alleen in Doetinchem mogelijk is of ook elders en CDA-fractievoorzitter Jeroen Berends pleit voor een civielrechtelijke aanpak van de ambtenaar om zoveel mogelijk van het geld terug te krijgen.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Hier heeft dus een hele batterij ambtenaren, accountants en bestuurders zitten slapen.
Door Hans (gemeenteambtenaar) op
De zoveelste gemeente in de Achterhoek waar een ambtenaar jarenlang kan frauderen. Toeval?
Door Ed Evenaar op
Niet zo heel vreemd. Er wordt genoeg gesjoemeld in de banananrepubliek nederland. De vraag is wie hier nog meer van profiteert en wie er voor op mag draaien.
Door Ria Huisman (directeur) op
Geen 4-ogen principe dus, stom van de gemeente.