of 63966 LinkedIn

Ambtenaar die over IS twitterde is baan kwijt

Een ambtenaar die projectleider is bij het Nationaal Cyber Security Center werkt bij het ministerie van Justitie is geschorst en de detachering met Nationaal Cyber Security Center is per direct stopgezet.
26 reacties

De ambtenaar die twitterde: ,,ISIS heeft niets met Islam te maken.. is vooropgezet plan van zionisten die bewust Islam willen zwart maken'', is met onmiddellijke ingang geschorst. Ook wordt haar detachering bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) per direct beëindigd. Dat is woensdag besloten na overleg op het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Tweet verwijderd

Het ministerie van Veiligheid en Justitie en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) nemen ,,volstrekt afstand'' van de uitlatingen die de betrokken ambtenaar later verwijderde. ,,Realiseer mij de politieke gevoeligheid in relatie tot mijn werk. Dit was nimmer mijn bedoeling'', twitterde ze woensdag nadat ze de gewraakte tweet had verwijderd.
 
Maatregelen 

De vrouw, Yasmina Haifi, werkt bij het Nationaal Cyber Security Center. ,,Omdat haar uitlatingen rechtstreeks betrekking hebben op het werk van de NCTV, vormt dat aanleiding om haar detachering van werkzaamheden bij NCSC/NCTV met onmiddellijke ingang te beëindigen'', zo luidt de toelichting. Er volgt nog een gesprek om te bezien welke maatregelen verder moeten worden genomen.


Neemt woorden niet terug

Yasmina Haifi neemt haar woorden niet terug. Voor Radio1 zei ze woensdag dat de vrijheid van meningsuiting kennelijk maar voor bepaalde groepen telt. ,,Ik heb de vrijheid genomen me te uiten en kennelijk moet ik daar voor boeten''. ,,Ik zou niet weten waarom ik er afstand van zou moeten nemen. Dit is wat ik vind.'' Op de radio zei ze: ,,Kennelijk mogen bepaalde zaken niet worden gezegd. Ik heb geen mening gegeven. Ik heb dat over het zionisme niet zelf verzonnen maar er talloze artikelen over gelezen." 


Staatsgeheimen 

In de Tweede Kamer vroegen Joram van Klaveren en Louis Bontes, PVV en CDA al om maatregelen aan de minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken). Van Klaveren en Bontes vinden ,,dat een persoon die zulke denkbeelden uitdraagt en werkt als projectleider van het Nationaal Cyber Security Center, en dus ook met staatsgeheimen, een gevaar voor de staatsveiligheid kan zijn''. Het CDA vroeg zich af wat het overheidsbeleid is ,,met betrekking tot ambtenaren die de terreurorganisatie IS steunen, hun daden bagatelliseren of anderen de schuld geven''.
 
PVV

Gestoord, ontslaan, aldus PVV-leider Geert Wilders die wilde weten of Opstelten bereid is ,,deze ambtenaar per direct te ontslaan en ervoor te zorgen dat zij nooit meer in dienst mag worden genomen bij de overheid''.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hannes Haganum (overheidsdienaar) op
Deze mevrouw Haifi begrijpt volstrekt niets van ambtelijke professionaliteit of zelfs van analytisch denken. Goed dat ze op zoek mag naar ander werk. Op zulke sukkels zit je in dit land niet te wachten. Het zegt echter ook veel over het falen van het wervings- en selectiebeleid bij ministeries. Men wil zo graag allochtoon talent werven, dat men heel cruciale zaken over het hoofd ziet. Ten aanzien van de zaak is het zo dat je de meest idiote meningen, visies en complottheorieën kunt vinden op internet. Als elke mafkees hierover vanuit zijn functie gaat tweeten, dan is het einde zoek. Een ministerie is geen open inrichting voor psychisch labiele mensen. En dat heeft niets te maken met vrijheid van meningsuiting.
Door Maansteen op
Ja mag natuurlijk alles zeggen maar waanideeën over zionistische complotten komen tamelijk verward over, beetje eng ook.
Door Peter Goedkoop (P&O-jurist) op
Wonderlijk dat eigenlijk niemand een steekhoudende opmerking maakt over die vrijheid van meningsuiting. Een ambtenaar heeft die vrijheid zonder meer als zijn functievervulling daar geen schade door lijdt. Zie art. 125 a Ambtenarenwet. Dat betekent dat die vrijheid onverkort geldt voor beleidsterreinen waar de ambtenaar niet mee bezig is, maar beperkt is (of kan zijn) op zijn eigen beleidsterrein. Daar moet hij er goed voor zorgen niet het bestuursorgaan waar hij onder valt, voor de voeten te lopen. En dat is precies wat deze mevrouw te verwijten valt: dat ze dat niet heeft begrepen. Overigens nog los van de domheid van haar opmerking!
Door Harry (Notaris) op
Deze mevrouw krijgt geen ontslag, dat zullen de D66 en GL-rechters niet toestaan. Zij komt terug op het departement bij Van Opstelten in een nog hogere en beter betaalde functie. Zo werkt het in het kalifaat Nederland. Mogelijk gaat zij de beveiliging van Geert Wilders coördineren.

Fijn zooitje, feest vieren van mijn centen.
Door joop op
wordt de hele afdeling NCTV nu doorgelicht? iemand heeft deze pvda kneus tenslotte aangenomen..
Door ambtenaar op
@ jan:
helaas wordt wél het ontslagrecht aangepast ten gunstige vand e werkgever, maar niet de extra verplichtingen waaraan ambtenaren moeten voldoen.
En ga er maar niet van uit dat dit gecompenseerd wordt in loon o.id.
Door Jan op
Als straks de ambtelijke status is verdwenen, kan elke (ex)ambtenaar, net als elke andere werknemer, dit soort onzin ongestraft uitslaan zonder gevaar van schorsing of ontslag.
Door De zwijgende nederlander (ambtenaar) (Planeconoom) op
Helaas kom ik op het stadhuis waar ik werk deze mening vaker tegen. Israel heeft het altijd gedaan!!! De staat Israel heeft geen recht van bestaan. En wacht over een aantal jaren zullen wij jullie christenen net zo uit roken als de Joden uitgerookt moeten worden. Heb een grote haat tegen Westeuropa. Dit zijn zo wat van die opmerkingen die onze zogenaamde mede Turkse Nederlanders maken. Wanneer gaan onze ogen eindelijk open en gaan we dit gezwel aanpakken want het is net een veenbrand het schroeid ondergronds steeds verder door. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Door Papamaribo (welzijn) op
"Er zijn talloze artikelen over geschreven''. Intrigerende opmerking. Geeft meteen aan welke media mevrouw volgt. Zullen niet echt de journalistiek meest integere zijn!
Door Bezorgde Christelijke burger op
Wat het meest bezorgde is, hoe de denktrant is in haar omgeving en geloofsovertuiging. Hier is een taak om alle burgers in Nederland goed te laten voorlichten hoe is onze samenleving (Christelijk) is. Als er iets geroepen wordt hoe onwaar het blijkbaar is, wordt door de media alleen herhaald wat er wordt gezegd en welke rechten dan hier voor zijn. Alleen de headlines zijn belangrijk. Waar is jullie commentaar als journalist? Waar is de politiek om eenduidig aan te geven wat integreren is.
Ander critisch punt is, hoe kan iemand met dit niveau op deze functie als ambtenaar zijn aangesteld. De organisatie moet zich schamen. Mag duidelijk zijn, de meest geschikte op de juiste plaats ongeacht geloofsovertuiging of politieke voorkeur moet worden aangesteld. Daar heeft het recht op meningsuiting helemaal niets mee te maken

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers