of 60220 LinkedIn

Ambtenaar bracht partijlogo VVD aan

Gemeentefaciliteiten moeten en mogen niet worden ingezet voor partijpolitiek: ook in Apeldoorn, maar soms gaat het mis.

‘Gemeentefaciliteiten moeten en mogen niet worden ingezet voor partijpolitiek’, vinden de fracties van de SP en ChristenUnie in de gemeente Apeldoorn. Dat lijkt een open deur, maar een ambtenaar van de gemeente bleek eind augustus te ijverig en spoot tijdens een verkeersveiligheidsactie bij de start van het nieuwe schooljaar niet alleen ’30 = 30’ op het asfalt, maar ook het partijlogo van de VVD. 

Dat verzoek werd ter plekke gedaan en niet bij de initiële aanvraag om ondersteuning die de VVD-fractie eerder had gedaan. Wethouder Wim Willems (Lokaal Apeldoorn) is het roerend met de vraagstellers eens dat gemeenteambtenaren en gemeentematerieel, in dit geval een busje en een hogedrukreiniger, niet mogen worden ingezet voor partijcampagnes en zeker niet voor één partij. Dat is de bewuste medewerker van de eenheid Beheer en Onderhoud, die overigens handelde met ‘de beste intenties’, duidelijk gemaakt.

Staatsmiddelen
Overigens niet in de verwijtende sfeer, maar om er lering uit te trekken. De eenheid mag enkel werkzaamheden uitvoeren die in het algemeen belang zijn. Willems merkt op dat politieke partijen in Apeldoorn ook onderling eens kunnen spreken over dat het niet wenselijk is om staatsmiddelen in te zetten voor partijpolitiek, ‘zodat onze collega’s ook niet in de positie gebracht worden ter plekke deze afwegingen te maken’. De VVD beschuldigde SP en CU hier vervolgens ook van. Toch is het punt van Willems voor de VVD helder: ‘We moeten dit dus niet meer doen.’ En de logo’s? Die zijn inmiddels goeddeels verdwenen. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!