of 65101 LinkedIn

Akkoord over cao provincieambtenaren

Provincies en bonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor provincieambtenaren.
5 reacties

De 11.000 provincieambtenaren krijgen met terugwerkende kracht per 1 juni vorig jaar een loonsverhoging van 1,2 procent. Ook krijgen ze de helft van de kosten van een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering vergoed.

Nieuwe cao
Dat is het gevolg van een nieuwe cao waarover provincies en vakbonden een akkoord hebben bereikt. Abvakabo FNV heeft dat vrijdag laten weten. De vakbondsleden moeten nog instemmen met het akkoord.

Geen acties
De onderhandelingen hadden een moeizaam verloop. In april wezen de provinciemedewerkers in een referendum een eindbod van de provincies af. Deze week werden de gesprekken tussen provincies en bonden voortgezet, met een onderhandelaarsakkoord als resultaat. Acties zijn daardoor van de baan.

Politie
Ook de politiebonden en minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Over de inhoud van het onderhandelingsresultaat wordt niets naar buiten gebracht. Alle politiemensen krijgen maandag de inhoud voorgelegd. In de dagen daarna volgen ledenraadplegingen.


Geen bonnen
De onderhandelingen verliepen moeizaam en duurden ongeveer een half jaar. De politiebonden hebben lang actie gevoerd voor een nieuwe cao. Zo schreven ze geen bonnen uit voor kleine overtredingen. Die acties hebben de overheid volgens de ACP miljoenen gekost. De bonden roepen alle leden op om massaal naar de ledenraadplegingen te gaan. De onderhandelaars van de bonden leggen het pakket afspraken met een positief advies aan de leden voor.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door inge (beleidsmedewerker) op
meneer Willemsen, u snapt het niet. De vorige CAO liep af in juni 2011! Er was al een jaar helemaal gene CAO voor provincieambtenaren, en er is 1,5 jaar onderhandeld. En nu deze CAO eindelijk vastgesteld lijkt te zijn, is hij op 1 juli 2012 al meteen vervallen dus beginnen de provincieambtenaren meteen weer zonder CAO.
Door R.Rumkorf (gemeente ambtenaar) op
Mijn voorgangers in deze reacties zijn tamelijk negatief, op het punt % hebben ze uiteraard gelijk de inflatie is sneller dan de loonsverhoging. Maar dat hebben we al jaaaaren achtereen, de vraag is dan ook hoe komt dat?
Nou in het kort is dat waar zijn alle ambtenaren (wel en geen bondslid) als er opgeroepen wordt om de eisen middels acties krachtbij te zetten? Nou nergens want dan is ineens haast niemand thuis.
Want dat kost misschien wel geld of uren.
Die vorige opmerkingen is een dolksteek in de rug van uw collega's die wel actie gevoerd hebben middels staking of verlof nemen, hun heeft dat geld gekost nu en in 2010 ( meer dan 7 stakingsdagen) Dus als u het (terecht) weinig vind dit resultaat kom dan ook de straat op met ons om onze onderhandelaars te helpen voor een goed resultaat.
Ik ben kaderlid van de ABVAKABO in Amsterdam en maak mij best wel boos om op deze manier te reageren op een resultaat.
Ron rumkorf
Door A. Willemsen (Financien) op
Moeizame onderhandelingen van een half jaar? Ik kan me niet heugen wanneer de CAO voor gemeenteambtenaren zo snel is afgesloten. Het is inmiddels traditie er meer dan een jaar over te doen. En inderdaad, wij worden zoetgehouden met een eenmalige uitkering van netto 100 euro, waar structureel 1% was overeengekomen maar waar we door het getreuzel van de bonden naar kunnen fluiten. Vervolgens zullen we genoegen moeten nemen met een schamel procentje per 1-1 en nog 1 per 1-4. Dat is het zoveelste jaar op rij dat we netto inleveren. Dit is HET recept voor een verdieping van de crisis.....
Door MeeEens (ambtenaar) op
En ja hoor, de Provincieambtenaren hebben het weer beter dan de gemeenteambtenaren..

Dank U

En waar is mevrouw Spies nu, waar is die wethouder uit Den Haag....

Door John op
Zo dat wordt tegen stemmen. Immers de inflatie van het afgelopen jaar lag al op ± 2,5 %. Zo blijven we maar constant achter lopen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers