of 59250 LinkedIn

AIVD zoekt honderden nieuwe medewerkers

De Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD heeft plaats voor honderden nieuwe medewerkers.
3 reacties

De Inlichtingen- en Veiligheidsdienst AIVD zoekt de komende jaren zo’n 250 nieuwe krachten, bovenop de tweehonderd nieuwe werknemers die het afgelopen jaar al geworven zijn.

Kennis verloren 

In 2012 was er een grote bezuiniging bij de AIVD, waardoor er de daaropvolgende jaren ook operationeel personeel vertrok. De Rekenkamer zei hierover in mei dat daarbij waardevolle kennis en ervaring verloren zijn gegaan en dat de gevolgen daarvan nog jaren voelbaar zouden zijn.

 

ICT'ers
Inmiddels heeft de AIVD er extra geld bijgekregen om mensen te werven. Vooral ICT’ers zijn nodig, maar ook onderzoekers inlichtingen, analisten en vertalers, in talen als Arabisch, Berbers, Farsi, Koerdisch en Russisch. Die worden ingezet om mediaberichten en getapte gesprekken of internetdata te vertalen en te interpreteren. Qua ICT'ers is de AIVD op zoek naar mensen die allround goed zijn, maar ook naar gespecialiseerde ICT'ers die bijvoorbeeld veel weten over de nieuwste databaseoplossingen, datamining- of artificial intelligence-technologieën.


Screening

Sowieso worden nieuwe AIVD'ers na een uitgebreide selectie- en screeningsprocedure, eerst intern opgeleid. Die opleiding gaat niet alleen over het werk op de afdeling waar de nieuwe werknemer terecht komt, maar ook over het juridische kader waarbinnen de AIVD werkt. Daarbij is de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten leidend.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ria Huisman (Directeur) op
De overheid met zijn kortzichtigheid.
Kennis over de balk gooien en veel personeel over de rooie.
Door Ria Huisman (Directeur) op
De overheid met zijn kortzichtigheid.
Kennis over de balk gooien en veel personeel over de rooie.
Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (kritische burger) op
Een mooie baan bij de AIVD! Hier zien we de kortzichtigheid van dit kabinet weer geëtaleerd. Als men enig strategisch inzicht had gehad, dan had men de mensen bij de AIVD toen hooguit een tandje harder laten werken. Die AIVD had buitengewoon nuttig studie- en speurwerk kunnen doen, waarmee een deel van het huidige niet oplosbare vluchtelingenprobleem voorkomen had kunnen worden. Beste mensen bij de AIVD veel succes met het voorkomen van terreur en het opsporen van gevaarlijke en liefdeloze idioten !