of 58952 LinkedIn

ABP: Kans op korten pensioenen kleiner

Pensioenfondsen PFZW en PMT laten weten dat een pensioenkorting in 2017 door rentstijgingen van de baan lijkt. Dat zeggen bestuurders van de fondsen, die samen bijna 4 miljoen deelnemers en gepensioneerden hebben onder wie veel verpleegkundigen en automonteurs, in De Telegraaf.

Pensioenfondsen PFZW en PMT laten weten dat een pensioenkorting in 2017 door rentstijgingen van de baan lijkt. Dat zeggen bestuurders van de fondsen, die samen bijna 4 miljoen deelnemers en gepensioneerden hebben onder wie veel verpleegkundigen en automonteurs. Ook het ambtenarenpensioenfonds ABP schat de kans dat de pensioenen het komend jaar zullen worden gekort kleiner in. 

Dekkingsgraad

Het ABP zegt optimistisch te zijn dat kortingen op de pensioenen volgend jaar achterwege kunnen blijven. Volgens het grootste pensioenfonds van Nederland is de kans op kortingen kleiner geworden. In het Financieel Dagblad zegt een woordvoerder: ‘We zien de dekkingsgraad oplopen als gevolg van de rentestijging. De kans op korten wordt steeds kleiner. Dat geeft hoop’. Het ambtenarenfonds deelt het optimisme over het achterwege laten van kortingen met zorgfonds PFZW en metaalfonds PMT. Die stellen vandaag in de Telegraaf dat kortingen in 2017 waarschijnlijk niet nodig zijn.


Kortingsgrens
Over drie weken wordt defenitief duidelijk of er gekort wordt. Als de dekkingsgraad van het ABP op 31 december minder is dan 90 procent, dan zal er in 2017 worden gekort op de pensioenen. Bij PFZW geldt een kortingsgrens van 87 procent. Peter Borgdorff van PFZW zegt 5 procent boven die kortingsgrens te zitten. 

Collega Jan Berghuis van PMT zegt ook 4 à 5 procent boven de kritieke dekkingsgraad te zitten die bij het fonds op 91 procent ligt. (ANP/Red.)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door pensioen met 70 jaar! (meervrijheid.nl) op
@Door Henk op 17 december 2016 17:55
Henk heeft gelijk. Als ABP-deelnemer betaal je nu bijvoorbeeld premie voor een nabestaandenpensioen? Waarom die afgedwongen solidariteit? Het zou heel normaal zijn als je daarvoor ZELF zou mogen kiezen in plaats van dat een dergelijk arrangement door grijze vakbondsmannetjes wordt afgedwongen.
Door Henk op
Gewoon stoppen met het abp en het gespaarde pensioen uitkeren. Laat de jongeren het lekker zelf uitzoeken
Door AOW-leeftijd in 2040 : 69,5 jaar. (netto-betaler) op
Blijft de huidige wetgeving zoals die is, dan ligt de AOW-leeftijd in 2040 op 69,5 jaar.
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/50/verwacht …
In 2040 zal Nederland naar verwachting 3,9 miljoen inwoners in de AOW-gerechtigde leeftijd tellen, bijna 30 procent meer dan nu. Hierbij is rekening gehouden met de koppeling die door de overheid gelegd is tussen verhogingen van de AOW-leeftijd en de ontwikkeling van de levensverwachting. Er zullen dan 10,3 miljoen inwoners tussen de 20 jaar en de AOW-leeftijd zijn. Dat betekent dat er in 2040 dan 26 mensen in de werkende leeftijd (20+) op elke 10 AOW’er zullen zijn.
Door PIMCO.COM (hondenuitlaatstrookcoordinatiecommissievoorzitter) op
http://www.staatslening.info/

@@:Door Jan op 11 december 2016 11:24
Steek je kop in het zand en stem lekker op 50Plus!
Door Jan op
@pensioen met 70 jaar. Ik weet niet of je het door hebt, maar de rente begint al weer te stijgen. Dus begin maar te sparen zodat je eerder met pensioen kunt. Jij kunt dat nog doen, gepensioneerden niet meer.
Door solidair niewaar op
Kosmopolitisch en socialisme gaan moeilijk door één deur.
Door pensioen met 70 jaar (The Post Online) op
@Door Jan op 9 december 2016 11:17
-> Leest u wel eens de economiepagina van uw dagblad? Dan zult u snappen dat die rente nog heel erg lang laag gaat blijven. Dat zal wel moeten in Euroland omdat de knoflooklanden anders de rente op hun staatsschulden niet meer kunnen betalen.
Indexeren? Korten, en wel onmiddellijk! Speciaal voor al die ambtenaren die al op 58 jaar met de VUT gingen.
Door Jan op
Zodra de rente niet meer kunstmatig laag gehouden wordt, is zelfs indexeren weer mogelijk.
Door Opmerker op
Die Europese Bank toch. Blijft op 0.
Zo blijven wij ook bijna op 0 Heeft het ABP al die claim neergelegd bij de Centrale Overheid, teneinde die graai uit de pensioenpot van destijds terug te vorderen? Hoeven we helemaal niet over korten en zo te dènken.....