of 63966 LinkedIn

Aantal EU-ambtenaren verdient meer dan Rutte

Als naar het netto-salaris wordt gekeken, ligt het aantal ambtenaren dat meer verdient dan Nederlandse minister-president Mark Rutte nog een heel stuk hoger.
12 reacties

Ongeveer 3000 EU-ambtenaren krijgen een hoger salaris dan de Nederlandse minister-president Mark Rutte. Dat blijkt zondag uit antwoorden van de ministers van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken op vragen van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Netto-salaris
Die had begin januari vragen gesteld over de salarissen van de EU-ambtenaren. Uit de antwoorden blijkt dat het brutosalaris van 3000 ambtenaren hoger ligt dan 144.000 euro, het bedrag dat Rutte jaarlijks verdient. Als naar het netto-salaris wordt gekeken, ligt het aantal ambtenaren dat meer verdient dan Rutte nog een heel stuk hoger.

Versobering
Ministers Frans Timmermans en Ronald Plasterk laten in hun antwoord juist weten ,,dat dit één van de redenen is waarom het kabinet inzet op versobering van de salarissen en vergoedingen voor Europese ambtenaren''.

Actie van Rutte?
Omtzigt wil desondanks graag van Rutte weten of hij, zoals hij eerder had toegezegd, gaat inzetten op lagere salarissen. ,,Het CDA wil snel actie van Rutte. Ook willen we weten wat de Europese Commissie ervan vindt'', aldus Omtzigt.

Solidariteitsheffing
In totaal zijn er ongeveer 50.000 EU-ambtenaren. Die betalen momenteel 5,5 procent minder belasting dan in 2012, omdat de solidariteitsheffing is afgeschaft en ,,er nog geen akkoord is bereikt over herziening van het EU-ambtenarenstatuut'', zoals in de antwoorden wordt vermeld. ,,Hier gaat de belasting omhoog en de pensioenen omlaag, terwijl daar de belasting juist daalt. Volgens mij ben je dan verkeerd bezig'', aldus Omtzigt. De ministers laten weten te betreuren dat er geen solidariteitsheffing plaatsvindt.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
En hoe zit het in vergelijking met andere landen? Ik heb sowieso het idee dat onze ambtenaren en ook bewindslieden laag ingeschaald zijn ivm andere landen
Door paul (free lance) op
Aantallen kloppen niet, want reeds afgelopen week plaatste ik het volgende artikel
http://www.geennieuws.com/2013/02/4365-eu-ambten …
en u ziet hierin onderbouwd dat het er ruim 4300 zijn. Dus even bij de les blijven en niet de MSM napraten

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers