of 62812 LinkedIn

Aangifte tegen wethouder om te veel wachtgeld

Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft aangifte gedaan tegen oud-wethouder Stan Klijnhout van de VVD wegens het verzwijgen van inkomsten die gevolgen zouden hebben voor zijn wachtgeld.
Reageer

Oud-wethouder Stan Klijnhout (VVD) heeft vanaf 2006 te veel wachtgeld van de gemeente Utrechtse Heuvelrug gekregen. De oud-wethouder, die nu raadslid is, verzweeg dat hij een salarisverhoging had gekregen als directeur van het Marechausseemuseum in Buren.

Aangifte
Het college van B en W heeft aangifte tegen Klijnhout gedaan, meldt de gemeente. Om wat voor bedrag het gaat, moet volgens de gemeente nog blijken uit een inventarisatie. Klijnhout erkent dat hij inkomsten heeft verzwegen en wil het onrechtmatig ontvangen bedrag terugbetalen.

Wachtgeld
Klijnhout was van 2002 tot 2006 wethouder en trad toen af. Hij had recht op wachtgeld. De hoogte van dat bedrag is afhankelijk van andere inkomsten die een oud-bestuurder heeft. De directeur van het Marechausseemuseum verzuimde zijn salarisverhoging in 2006 te melden en heeft dus jarenlang te veel wachtgeld gekregen.

Misdrijf
Volgens de gemeente is dat valsheid in geschrifte en dus een misdrijf, zegt een woordvoerster. De gemeente kreeg twee weken geleden lucht van de zaak. De raad werd donderdag vertrouwelijk ingelicht.

Incorrect
Klijnhout erkende zaterdag dat hij zijn salarisverhoging ,,incorrect'' heeft gemeld. ,,Ik zal het geld zo gauw mogelijk terugbetalen. Als ik door mijn verzuimd de gemeente, de raad of de politiek in het algemeen in een negatief daglicht heb gesteld, betreur ik dat ten diepste.'' Klijnhout, die verder niet wil reageren, trekt zich voorlopig terug uit de gemeenteraad.

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.