of 62812 LinkedIn

Nieuws

 • Ambtenaren worden er moedeloos van. Toch lijken gemeenten het uitgangspunt te hanteren de zogeheten veelwobbers snel te bedienen. Ook lijken gemeenten nu door te hebben dat praten met rancuneuze wobbers meer oplevert dan de hakken in het zand te zetten.

  Worstelen met wobbers

  Ambtenaren worden er moedeloos van. Toch lijken gemeenten het uitgangspunt te hanteren de zogeheten veelwobbers snel te bedienen. Ook lijken gemeenten nu door te hebben dat praten met rancuneuze wobbers meer oplevert dan de hakken in het zand te zetten.

 • ‘Iedereen vindt het salaris voor de Floriade-directie te hoog’, zegt de Almeerse wethouder van financiën Julius Lindenbergh (VVD) donderdagavond tegen de raad. Als er geen lager salarisvoorstel komt vanuit de Raad van Commissarissen en ingehuurde directeuren geen lager salaris accepteren, dan kan hij daar niets aan doen. De directie of RvC wegsturen was geen optie, want dat is niet ‘in het belang van Almere’.

  Raad Almere accepteert topsalarissen Floriade-directie

  ‘Iedereen vindt het salaris voor de Floriade-directie te hoog’, zegt de Almeerse wethouder van financiën Julius Lindenbergh (VVD) donderdagavond tegen de raad. Maar als er geen lager salarisvoorstel komt vanuit de Raad van Commissarissen (RvC) en ingehuurde directeuren geen lager salaris accepteren, dan kan hij daar niets aan doen. De RvC wegsturen was geen optie, want dat is niet ‘in het belang van Almere’.

 • ‘Als je werknemers verplicht om thuis te werken dan moet je dat als werkgever ook faciliteren. Dat is ook heel normaal in het bedrijfsleven’, vindt de Berkellandse burgemeester Joost van Oostrum. De ambtenaren van Berkelland krijgen daarom een extra vrije dag als compensatie voor gemaakte kosten voor internet, gas, water, elektra, koffie en afschrijving van meubilair. En ook nog vergoedingen voor de thuiswerkplek.

  Extra vrije dag voor Berkellandse ambtenaar

  ‘Als je werknemers verplicht om thuis te werken dan moet je dat als werkgever ook faciliteren. Dat is ook heel normaal in het bedrijfsleven’, vindt de Berkellandse burgemeester Joost van Oostrum. De ambtenaren van Berkelland krijgen daarom een extra vrije dag als compensatie voor de gemaakte kosten voor internet, gas, water, elektra, koffie en afschrijving van meubilair. En ook nog vergoedingen voor de thuiswerkplek.