of 59082 LinkedIn

Nieuws

 • © Shutterstock

  Duitse bezetting leidde tot enorme centralisatie

  2 reacties

  De arbeidsbemiddeling werd in de Tweede Wereldoorlog naar Duits voorbeeld gereorganiseerd. Achteraf gaat voor de werkloosheidsbestrijding hetzelfde op als voor andere beleidsterreinen: de bezetting leidde in Nederland tot centralisatie en planmatige aansturing binnen het openbaar bestuur.

 • in dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

  LIVEBLOG CORONA 16 APRIL 2020

  1 reactie

  in dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

 • Openlijke kritiek op het coronabeleid van haar gemeente heeft de Nijmeegse trouwambtenaar Sacha Bucciarelli haar (ere)baan gekost. Ze werd vorige week op staande voet ontslagen als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (babs), omdat ze in de krant haar zorgen uitte over het voltrekken van huwelijken met 30 gasten. Ze vindt dat in deze tijd onverantwoord en beschuldigde de gemeente van ‘uitlokking’.

  Kritiek op coronabeleid kost trouwambtenaar baan

  Openlijke kritiek op het coronabeleid van haar gemeente heeft de Nijmeegse trouwambtenaar Sacha Bucciarelli haar (ere)baan gekost. Ze werd vorige week op staande voet ontslagen als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (babs), omdat ze in de krant haar zorgen uitte over het voltrekken van huwelijken met 30 gasten. Ze vindt dat in deze tijd onverantwoord en beschuldigde de gemeente van ‘uitlokking’.

 • ‘Johnson moordenaar’. Ik zal zo’n 6 jaar zijn geweest dat ik dat samen met vriendjes op het schoolplein riep. Wie, wat en waarom wisten we niet, maar het voelde rebels dus goed. Later kwam ik erachter dat het tegen de oorlog in Vietnam was. En nog later tijdens de studie bestuurskunde leerde ik reflecteren over het belang van draagvlak bij beleidsuitvoering.

  Coronablog Breda: Vertrouwen van de burgers

  Reageer

  ‘Johnson moordenaar’. Ik zal zo’n 6 jaar zijn geweest dat ik dat samen met vriendjes op het schoolplein riep. Wie, wat en waarom wisten we niet, maar het voelde rebels dus goed. Later kwam ik erachter dat het tegen de oorlog in Vietnam was. En nog later tijdens de studie bestuurskunde leerde ik reflecteren over het belang van draagvlak bij beleidsuitvoering.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!