of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

  LIVEBLOG CORONA 23 MAART 2020

  Reageer

  In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

 • De Vereniging van Griffiers roept de minister van Binnenlandse Zaken op snel te onderzoeken hoe digitale besluitvorming toch rechtsgeldig kan verlopen. In veel gemeenteraden en Provinciale Staten leven door de coronacrisis zorgen over de continuïteit van vergadering en besluitvorming. Digitale besluitvorming zou uitkomst kunnen bieden, maar volgens de Gemeentewet en Provinciewet is die niet rechtsgeldig.

  'Onderzoek rechtsgeldige digitale besluitvorming'

  De Vereniging van Griffiers roept de minister van Binnenlandse Zaken op snel te onderzoeken hoe digitale besluitvorming toch rechtsgeldig kan verlopen. In veel gemeenteraden en Provinciale Staten leven door de coronacrisis namelijk zorgen over de continuïteit van vergadering en besluitvorming. Een oplossing zou in digitale besluitvorming kunnen liggen, maar volgens de Gemeentewet en Provinciewet is deze manier van besluitvorming niet rechtsgeldig.

 • In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

  LIVEBLOG CORONA 20, 21 en 22 maart 2020

  Reageer

  In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

 • Bijna eenderde van de gemeenteraadsleden wil na 2022 zeker door. Een op de zes raadsleden gooit het bijltje erbij neer. Dat blijkt uit het ‘midterm’-onderzoek van Binnenlands Bestuur en Necker van Naem.

  Een op drie raadsleden wil zeker door

  Bijna een op de drie raadsleden wil na 2022 zeker door. Een op de zes raadsleden gooit het bijltje erbij neer en een kwart twijfelt daarover. Een kwart van de raadsleden voelde zich in 2018 niet goed voorbereid op het raadswerk. Een derde van de raadsleden heeft het afgelopen jaar te maken gehad met verbale agressie. Ruim een op de tien raadsleden heeft te maken gehad met bedreiging en intimidatie. Grootste zorgen onder raadsleden zijn de tekorten in het sociaal domein.

 • Deze week heb ik voor het eerst van mijn leven met 22 mensen tegelijkertijd geskyped. Het deed me denken aan de maanmissies uit mijn jeugd. Een groep mensen van mission control elk achter hun eigen scherm. Je krijgt er een mens mee op de maan, maar gezellig is anders.

  Coronablog Breda: 'Houston, we have a problem'

  5 reacties

  Deze week heb ik voor het eerst van mijn leven met 22 mensen tegelijkertijd geskyped. Het deed me denken aan de maanmissies uit mijn jeugd. Een groep mensen van mission control elk achter hun eigen scherm. Je krijgt er een mens mee op de maan, maar gezellig is anders.

 • Alle bijna twintigduizend UWV-werknemers werden dit jaar ambtenaar. Niet alleen moeten ze later dit jaar de ambtseed afleggen, ook grijpt UWV de gelegenheid aan de eigen kernwaarden over het voetlicht te brengen. Binnenlands Bestuur bezocht eind januari een inspiratiesessie voor leidinggevenden.

  UWV-ambtenaren schaven aan moreel kompas

  Alle bijna twintigduizend UWV-werknemers werden dit jaar ambtenaar. Niet alleen moeten ze later dit jaar de ambtseed afleggen, ook grijpt UWV de gelegenheid aan de eigen kernwaarden over het voetlicht te brengen. Binnenlands Bestuur bezocht eind januari een inspiratiesessie voor leidinggevenden.

 • Dat blijkt uit deze week gepresenteerde cijfers van het CBS. Vóór 2018 was het ziekteverzuim het hoogst bij de overheid.

  Overheid qua ziekteverzuim op 3e plek

  In 2019 werd door werknemers het meeste verzuimd in de gezondheidszorg, en bij waterbedrijven en afvalbeheer (beide 5,7 procent). De overheid volgt daar direct achter, met een ziekteverzuim van 5,5 procent.

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!