of 59123 LinkedIn

Nieuws

 • Een werkonderbrekingsactie door rijksambtenaren in Arnhem is dinsdag goed verlopen, zegt Hedy Anthonio, een van de organisatoren en CNV-lid. Ongeveer tweehonderd medewerkers van de Belastingdienst, de FIOD en de douane legden hun werk neer van 10.30 uur tot 12.00 uur.

  Acties gestart, ambtenaren leggen werk neer

  7 reacties

  Een werkonderbrekingsactie door rijksambtenaren in Arnhem is dinsdag goed verlopen, zegt Hedy Anthonio, een van de organisatoren en CNV-lid. Ongeveer tweehonderd medewerkers van de Belastingdienst, de FIOD en de douane legden hun werk neer van 10.30 uur tot 12.00 uur.

 • Gerommel bij de SP in Limburg: nadat in april vijf Statenleden en een gedeputeerde in de provincie uit de SP stapten, keren nu ook drie van de vier raadsleden van de SP in Venray de partij de rug toe.

  Raadsleden SP Venray stappen ook op

  4 reacties

  Gerommel bij de SP in Limburg: nadat in april vijf Statenleden en een gedeputeerde in de provincie uit de SP stapten, keren nu ook drie van de vier raadsleden van de SP in Venray de partij de rug toe.

 • Het aantal geschikte kandidaten voor de burgemeesterspost in Amsterdam is te beperkt, vindt de Amterdamse vertrouwenscommissie. In overleg met commissaris van de koning Johan Remkes is besloten de procedure opnieuw open te stellen. Dit gebeurt van 23 mei tot en met 2 juni.

  Te weinig geschikte burgemeesterskandidaten Amsterdam

  Het aantal geschikte kandidaten voor de burgemeesterspost in Amsterdam is te beperkt. Dat vindt de vertrouwenscommissie uit de Amsterdamse gemeenteraad. In overleg met de Noordhollandse commissaris van de koning Johan Remkes is besloten de procedure opnieuw open te stellen. Dit gebeurt van 23 mei tot en met 2 juni.

 • Marieke van Straaten (2e van rechts) won samen met haar collega's van de gemeente Den Bosch in 2016 de Nationale Schrijfwedstrijd. Helemaal links Frits Spits die ook een taalprijs won.

  Prijzenslag (6): Duidelijke ambtenaar is redder democratie

  Ambtenarentaal, bureaucratische zinnen, archaïsch taalgebruik. Het is een doorn in het oog van de burger. Maar volgens experts is het effect van onleesbare overheidscommunicatie veel erger dan we denken. ‘Het is zelfs een gevaar voor onze democratie’, aldus hoogleraar communicatie- en informatiewetenschappen Carel Jansen, ‘een bloedserieus probleem’. Vandaar dat de wetenschapper met onder meer de TaalUnie  taalprijzenaan ambtenaren uitreikt. Onder meer voor de beste gemeentebrief aan een burger. De meest recente winnaar is een gemeenteambtenaar die zich tijdens het schrijven probeerde te verplaatsen in de ontvanger. Een zeldzaam verschijnsel zo blijkt.