of 59281 LinkedIn

Nieuws

 • Ambtenarenpensioenfonds ABP wil zo coulant mogelijk zijn bij het afhandelen van de onterecht uitgekeerde pensioenen. ‘Het was niet de bedoeling dat we het te veel uitgekeerde bedrag direct zouden stopzetten’, laat een woordvoerder weten. Het is wel de bedoeling dat de 3 miljoen euro die te veel is uitgekeerd geheel terugkomt.

  ‘ABP wil mensen niet in problemen brengen’

  Ambtenarenpensioenfonds ABP wil zo coulant mogelijk zijn bij het terugvorderen van de te hoog uitgekeerde bedragen. ‘Het was ook niet de bedoeling dat we het te veel uitgekeerde bedrag direct zouden stopzetten’, laat een woordvoerder weten. Het is wel de bedoeling dat de 3 miljoen euro die te veel is uitgekeerd geheel terugkomt.

 • De ‘Basisscan integriteit voor kandidaat-bestuurders’ legt de grondslag voor een zorgvuldige voorbereiding, uitvoering en borging van screening van kandidaat-bestuurders. Kandidaat-bestuurders en (lokale) overheden weten voortaan vooraf waar mogelijke (politieke) kwetsbaarheden liggen.

  Basisscan test integriteit van kandidaat-bestuurders

  De ‘Basisscan integriteit voor kandidaat-bestuurders’ legt de grondslag voor een zorgvuldige voorbereiding, uitvoering en borging van screening van kandidaat-bestuurders. Kandidaat-bestuurders en (lokale) overheden weten voortaan vooraf waar mogelijke (politieke) kwetsbaarheden liggen.

 • Een ‘gastspion’ die onderzoek doet op het stadhuis van Heerlen is voortaan uit den boze. De gemeente Heerlen gaat niet meer klakkeloos akkoord met een verzoek van een bevriende, 'betrouwbare' overheidspartner om een integriteitsbureau onderzoek te laten doen in de eigen gemeente.

  Geen 'gastspionnen' meer in Heerlen

  De gemeente Heerlen gaat voortaan niet meer klakkeloos akkoord met een verzoek van een bevriende, 'betrouwbare' overheidspartner om een integriteitsbureau onderzoek te laten doen in de eigen gemeente. Een zogenoemde ‘gastspion’ die e-mailonderzoek doet op het stadhuis is daarmee uit den boze.

 • Na een fout haalt pensioenfonds ABP zo'n drie miljoen euro aan ten onrechte uitgekeerd pensioen terug bij 700 gepensioneerden. Zij ontvingen de afgelopen vier jaar van ABP een partnertoeslag, terwijl zij daar, volgens ABP, geen recht op hadden. Dit meldt tv-programma Meldpunt (MAX), dat vrijdagavond aandacht aan de zaak besteedt.

  ABP haalt bij 700 gepensioneerden pensioengeld terug

  5 reacties

  Pensioenfonds ABP haalt, na een fout, circa drie miljoen euro aan ten onrechte uitgekeerd pensioen terug bij 700 gepensioneerden. Zij ontvingen de afgelopen vier jaar van ABP een partnertoeslag, terwijl zij daar, volgens ABP, geen recht op hadden.

 • Een salarisstijging van 2,5 procent per 1 januari 2019, gevolgd door stijgingen van 1 procent in juli, 2 procent per 1 januari 2020 en nog eens een procent per 1 juli 2020. Dat is het resultaat van de cao provincies die de bonden en werkgevers donderdagavond hebben afgesloten.

  Bonden en werkgevers eens over cao provincies

  Een salarisstijging van 2,5 procent per 1 januari 2019, gevolgd door stijgingen van 1 procent in juli, 2 procent per 1 januari 2020 en nog eens een procent per 1 juli 2020. Dat is het resultaat van de cao provincies die de bonden en werkgevers donderdagavond hebben afgesloten.

 • De ondernemingsraad van het UWV stapt naar de rechter om een ICT-vernieuwing tegen te houden die een half miljard euro gaat kosten. Dat bevestigt de organisatie naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

  Ondernemingsraad naar rechter om ICT-plan van UWV

  5 reacties

  De ondernemingsraad van het UWV stapt naar de rechter om een ICT-vernieuwing tegen te houden die een half miljard euro gaat kosten. Dat bevestigt de organisatie naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

 • Jarenlang was een discussie over de bestuurlijke toekomst politiek onbespreekbaar in Waterland. Nu is het taboe er af. Alle geledingen in de samenleving worden actief bij het debat over de bestuurlijke toekomst betrokken.

  Fusie: argumenten boven emoties

  Acht jaar lang was een discussie over de bestuurlijke toekomst van Waterland politiek onbespreekbaar. Dat taboe is er af: alle scenario's worden nu tegen het licht gehouden. Dat gebeurt nadrukkelijk op basis van argumenten in plaats van emoties. Alle geledingen in de samenleving worden actief bij het debat betrokken.

 • Het ontslag van topambtenaar Gerard Dalhuisen blijft het waterschap Vallei en Veluwe achtervolgen. Kamerlid Nevin Özütok (GroenLinks) vroeg minister Van Nieuwenhuizen of het dagelijks bestuur wel juist heeft gehandeld. Maar die wijst naar de provincie als primaire toezichthouder.

  Blijvende twijfel over geheimhouding waterschap

  Het ontslag van topambtenaar Gerard Dalhuisen blijft het waterschap Vallei en Veluwe achtervolgen. Het dagelijks bestuur informeerde het algemeen bestuur in 2016 te laat over een hoorzitting van de bezwaaradviescommissie over de ontslagzaak, terwijl het algemeen bestuur formeel partij is in die commissie. Kamerlid Nevin Özütok (GroenLinks) wilde van minister Van Nieuwenhuizen weten of het dagelijks bestuur wel juist had gehandeld. Maar die wijst naar de provincie als primaire toezichthouder.

 • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is met een eerste loonbod gekomen voor gemeenteambtenaren: 2,5 procent voor een cao van 15 maanden. De grootste ambtenarenvakbond, FNV, zet in op 5 procent.

  VNG doet loonbod van 2,5 procent

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is met een eerste loonbod gekomen voor gemeenteambtenaren: 2,5 procent voor een cao van 15 maanden. De grootste ambtenarenvakbond, FNV, zet in op 5 procent.

 • Dat blijkt uit het recent verschenen onderzoek ‘Rekrutering en selectie van kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018: ontwikkelingen vanaf 2006 geduid’ van de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Twente. Vooral in kleine gemeenten en bij het CDA, de PvdA en SGP blijven de problemen groot. Lokale partijen hebben de minste moeite om geschikte kandidaten te vinden.

  Zoektocht raadsleden makkelijker

  Het is door de bank genomen voor politieke partijen minder moeilijk geworden om aan geschikte kandidaat-raadsleden te komen. Toch geeft nog altijd ruim een derde van de politieke partijen (36,6 procent) aan moeite te hebben om voldoende kandidaten te rekruteren.

 • Burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem pleit ervoor dat elke gemeente één oud-wethouder in dienst zou moeten nemen. Zelf geeft de gemeente het goede voorbeeld door oud-wethouder Eva Dansen aan te nemen als netwerkadviseur Zorg en Veiligheid.

  ‘Neem één oud-wethouder in dienst’

  Elke gemeente zou één oud-wethouder in dienst moeten nemen. Daarvoor pleit burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem. Zelf geeft de gemeente het goede voorbeeld door oud-wethouder Eva Dansen aan te nemen als netwerkadviseur Zorg en Veiligheid.

 • D66 heeft een opvolger op het oog van de onlangs opgestapte wethouder Visser in Rotterdam. Het is Arjan van Gils (63). D66 omschrijft de Rotterdammer als zwaargewicht.

  Arjan van Gils wordt wethouder in Rotterdam

  Reageer

  D66 heeft een opvolger op het oog van de onlangs opgestapte wethouder Visser in Rotterdam. Het is Arjan van Gils (63). D66 omschrijft de Rotterdammer als zwaargewicht.