of 59190 LinkedIn

Nieuws

 • Niemand is zo goed voorbereid aan het burgemeesterschap begonnen als Ruud van Bennekom in Bunnik. De voormalig directeur van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters kent de valkuilen van het ambt, maar weet ook dat ‘adviseren echt iets anders is dan burgemeester zijn’.

  ‘Burgemeester word je pas door het te zijn’

  Niemand is zo goed voorbereid aan het burgemeesterschap begonnen als Ruud van Bennekom in Bunnik. De voormalig directeur van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters kent de valkuilen van het ambt, maar weet ook dat ‘adviseren echt iets anders is dan burgemeester zijn’.

 • Ambtenarenfonds ABP kan de pensioenen in 2019 niet laten meegroeien met de inflatie, oftewel de gemiddelde prijsontwikkeling. De financiële positie van het fonds is daarvoor niet toereikend. De pensioenpremie voor deelnemers van het grootste pensioenfonds van Nederland gaat wel verder omhoog.

  Pensioenen ABP niet omhoog, premie wel

  17 reacties

  Ambtenarenfonds ABP kan de pensioenen in 2019 niet laten meegroeien met de inflatie, oftewel de gemiddelde prijsontwikkeling. De financiële positie van het fonds is daarvoor niet toereikend. De pensioenpremie voor deelnemers van het grootste pensioenfonds van Nederland gaat wel verder omhoog.

 • Burgemeester Marco Out van Assen heeft zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd en is nu bewust partijloos burgemeester. In een verklaring via Twitter zegt hij dat zijn beslissing is ingegeven door de landelijke VVD-lijn, waarin hij zich niet kan vinden. Maar ook de wijze waarop hij invulling wil geven aan het burgemeestersambt speelt een grote rol bij de opzegging. 'Ik geloof niet in een gepolitiseerde burgemeester.'

  Burgemeester Assen stapt uit VVD

  Burgemeester Marco Out van Assen heeft zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd. In een verklaring via Twitter zegt hij dat zijn beslissing is ingegeven door de lijn van de landelijke VVD, waarin hij zich niet kan vinden. Maar ook de wijze waarop hij invulling wil geven aan het burgemeestersambt speelt nadrukkelijk een rol bij zijn opzegging. 'Ik geloof niet in een gepolitiseerde burgemeester.'

 • Lokale politieke partijen willen vooral trainings- en opleidingsmogelijkheden, zoals versterking van hun beleidsinhoudelijke en juridische expertise en training in debatteren en (snel)lezen. Dat blijkt uit een verkenning van ProDemos onder de partijen. 'Kleine lokale partijen worstelen vaak met de ondersteuning.'

  Lokale partijen: wel steun, geen sturing

  Een verkenning van ProDemos onder lokale politieke partijen leert dat zij vooral trainings- en opleidingsmogelijkheden willen, zoals versterking van hun beleidsinhoudelijke en juridische expertise en training in debatteren en (snel)lezen. 'Kleine lokale partijen worstelen vaak met de ondersteuning.'

 • Scheidende mensen krijgen de volgende keuze voorgelegd: verevening, conversie, of afzien van pensioenverdeling? Niet het spannendste onderwerp, maar deze beslissing is van cruciaal belang. De neiging is echter om tijdens scheidingen snel de knoop door te hakken en er niet veel over na te denken.

  Bij scheiding is pensioen blinde vlek

  Scheidende mensen krijgen de volgende keuze voorgelegd: verevening, conversie, of afzien van pensioenverdeling? Niet het spannendste onderwerp, maar deze beslissing is van cruciaal belang. De neiging is echter om tijdens scheidingen snel de knoop door te hakken en er niet veel over na te denken.

 • Een neutrale overheid mag geen belastinggeld mag aan het organiseren van lessen in yoga en mindfulness voor ambtenaren, vindt SGP-raadslid Rien Bruinooge uit het Zeeuwse Reimerswaal.

  Geen yoga voor ambtenaren

  Yoga komt voort uit het hindoeïsme en mindfulness vindt zijn oorsprong in het boeddhisme. Zo staan deze bewustwordings stimulerende stromingen beschreven in menig encyclopedie. En dat is precies de reden waarom een neutrale overheid geen belastinggeld mag besteden aan het organiseren van lessen in yoga en mindfulness voor ambtenaren, vindt SGP-raadslid Rien Bruinooge uit het Zeeuwse Reimerswaal.

 • Wordt de Beste Lokale Bestuurder van 2018 weer een man, net als in alle voorgaande jaren? Annemarie Jorritsma, voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer en ooit zelf lokale bestuurder, kijkt er niet van op. ‘De selectie gaat langs mannelijke lijnen.’ Dat selectieproces moet anders, vindt Jorritsma.

  Jorritsma: het selectieproces moet veranderen

  Wie wordt gekozen tot Beste Lokale Bestuurder van 2018? Alweer een man, net als in alle voorgaande jaren? Annemarie Jorritsma, voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer en ooit zelf lokale bestuurder, kijkt er niet van op. ‘De selectie gaat langs mannelijke lijnen.’ Dat selectieproces moet veranderen, vindt Jorritsma.

 • Ambtenarenfonds ABP is erg teleurgesteld dat het overleg over een nieuw pensioenstelsel is mislukt. '

  Ambtenarenpensioenfonds betreurt mislukken overleg

  15 reacties

  Ambtenarenfonds ABP is erg teleurgesteld dat het overleg over een nieuw pensioenstelsel is mislukt. 'Wij doen een dringend beroep op alle partijen een uiterste poging te wagen om tot een oplossing te komen', reageert voorzitter Corien Wortmann-Kool van het grootste pensioenfonds van Nederland.

 • Van links naar rechts: Jetta Klijnsma, Desirée Curfs, Emine Özyenici, Rob Keet en Paul Depla.

  Emine Özyenici is Overheidsmanager van het Jaar

  Reageer

  Emine Özyenici, directeur Informatievoorziening en Inkoop bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, is uitgeroepen tot Overheidsmanager van het jaar 2018. Waterschap Aa en Maas werd tijdens de uitreiking van de Overheidsawards maandag 19 november in de Ridderzaal in Den Haag uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie.