of 59130 LinkedIn

Nieuws

 • Maar liefst 13.000 jongeren gaan binnenkort aan de slag met hun maatschappelijke diensttijd (Mdt) in 38 maatschappelijke projecten, laat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten. Meerdere gemeenten en de provincie Gelderland doen daarmee indirect hun voordeel.

  Gemeenten benutten maatschappelijke diensttijd jongeren

  Maar liefst 13.000 jongeren gaan binnenkort aan de slag met hun maatschappelijke diensttijd (Mdt) in 38 maatschappelijke projecten, laat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten. Meerdere gemeenten en de provincie Gelderland doen daarmee indirect hun voordeel.

 • De eerste van in totaal vijf podcasts speciaal voor jonge aspirant-statenleden is dinsdag online gegaan. Het is een initiatief van de provincies en bedoeld voor mensen tussen de 20 en 40 jaar die overwegen de provinciale politiek in te gaan.

  Luisteren naar ervaringen statenleden

  De eerste van vijf podcasts speciaal voor jonge aspirant-statenleden is dinsdag gepubliceerd. Het is een initiatief van de provincies en bedoeld voor mensen tussen de 20 en 40 jaar die overwegen de provinciale politiek in te gaan. Tot in september kunnen mensen zich kandidaat stellen. In maart volgend jaar zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. 

 • Temperaturen van boven de 30 graden leiden makkelijk tot korte lontjes bij burgers aan de gemeentelijke balies. Zeker als ze dachten nog snel even een nieuw paspoort voor hun vakantie te kunnen scoren. Hoe moeten de dienstdoende ambtenaren daarop inspelen?

  Hitte (4) ‘Heb begrip voor kortere lontjes’

  Temperaturen van boven de 30 graden leiden makkelijk tot korte lontjes bij burgers aan de gemeentelijke balies. Zeker als ze dachten nog snel even een nieuw paspoort voor hun vakantie te kunnen scoren (en de ambtelijke molens helaas iets minder rap draaien). Hoe moeten de dienstdoende ambtenaren daarop inspelen? Vijf vragen aan Chaim Wannet, trainer en opleider bij RadarVertige en gespecialiseerd in omgaan met agressie.

 • De proef Digitaal Aanvragen Rijbewijs (DAR) kan na een eerdere opschorting toch verder. De reden voor een opschorting was een veiligheidsonderzoek op verzoek van het ministerie van BZK, zo meldt de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB).

  Proef met digitaal aanvragen rijbewijs kan verder

  De proef Digitaal Aanvragen Rijbewijs (DAR) kan na een eerdere opschorting toch verder. De reden voor een opschorting was een veiligheidsonderzoek op verzoek van het ministerie van BZK, zo meldt de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB).

 • De schuldhulpverlening in de gemeente De Ronde Venen is onvoldoende professioneel en voortvarend, schrijft de Nationale Ombudsman in zijn behandeling van een klacht. De gemeente, die de schuldhulpverlening aan een bureau heeft uitbesteed, heeft bovendien onvoldoende verantwoordelijkheid genomen.

  Ombudsman kritisch over schuldhulp De Ronde Venen

  De schuldhulpverlening in de gemeente De Ronde Venen is onvoldoende professioneel en voortvarend, schrijft de Nationale Ombudsman in zijn behandeling van een klacht. De gemeente, die de schuldhulpverlening aan een bureau heeft uitbesteed, heeft bovendien onvoldoende verantwoordelijkheid genomen.