of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • De gemeente Hollands Kroon laat vanaf deze week een rijdend stadskantoor de verschillende kernen in de gemeente bezoeken. Daarmee krijgt de GO-bus uit Goeree-Overflakkee navolging in Noord-Holland.

  Mobiel burgerzaken krijgt navolging

  De gemeente Hollands Kroon laat vanaf deze week een rijdend stadskantoor de verschillende kernen in de gemeente bezoeken. Daarmee krijgt de GO-bus uit Goeree-Overflakkee navolging in Noord-Holland.

 • Het Rotterdamse gemeenteraadslid raadslid Kevin van Eikeren (PvdA) moet zich woensdag bij de rechter verantwoorden voor verzekeringsfraude.

  Rotterdams raadslid stapt op om verzekeringsfraude

  4 reacties

  Het Rotterdamse gemeenteraadslid Kevin van Eikeren (PvdA) stapt op na publicaties dat hij verzekeringsfraude heeft gepleegd. Dat heeft hij maandag laten weten. Van Eikeren moet zich woensdag  bij de rechter verantwoorden voor verzekeringsfraude.

 • SP-Kamerlid Jasper van Dijk wil van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten of hij met de gemeente Rotterdam in gesprek wil over de angstcultuur en het doorgeslagen flexwerk bij de afdeling Werk en Inkomen. Ook wil hij dat de minister reageert op corruptiebeschuldigingen richting de ambtenarij aldaar.

  SP wil opheldering over angstcultuur Rotterdam

  SP-Kamerlid Jasper van Dijk wil van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten of hij met de gemeente Rotterdam in gesprek wil over de angstcultuur en het doorgeslagen flexwerk bij de afdeling Werk en Inkomen. Ook wil hij dat de minister reageert op corruptiebeschuldigingen richting de ambtenarij aldaar.

 • Pensioenen bij ambtenarenpensioenfonds ABP blijven dit jaar gelijk. Een paar maanden geleden leken pensioenkortingen onontkoombaar vanwege een zeer lage rente op de financiële markten.

  Geen verlaging pensioen ambtenaren in 2020

  6 reacties

  Pensioenen bij ambtenarenpensioenfonds ABP blijven dit jaar gelijk. Een paar maanden geleden leken pensioenkortingen onontkoombaar vanwege een zeer lage rente op de financiële markten. De rentestijgingen in de laatste twee maanden van 2019 maakten de situatie weer goed.

 • Burgemeester en wethouders van Westellingwerf doen alcohol in januari in de ban. Ze roepen ook collega's en inwoners op alcohol een maandje te laten staan.

  College van B en W maandje alcoholvrij

  Het college van Westellingwerf doet in januari alcohol in de ban. Het scheelt dat de gemeente zelf geen nieuwjaarsreceptie organiseert, maar ook op recepties die B en W wel bezoeken, houden ze het bij een frisje. ‘Dat is de belofte’, benadrukt een woordvoeder van de gemeente.

 • FUTUR, de jongerenorganisatie voor ambtenaren, zoekt de ‘stoutste lefhebber’ van 2020. Nissrin Dkhissi (30) is één van de drie.

  ‘Je moet je kansen wel maken’

  FUTUR, de jongerenorganisatie voor ambtenaren, zoekt de ‘stoutste lefhebber’ van 2020. Na een uitvoerige selectie zijn drie jonge ambtenaren overgebleven, van wie er één op donderdag 23 januari wordt verkozen tot de jonge ambtenaar van het jaar. Nissrin Dkhissi (30) is één van de drie. Zij is adviseur kennismanagement bij het ministerie van Defensie.

 • FUTUR, de jongerenorganisatie voor ambtenaren, zoekt de ‘stoutste lefhebber’ van 2020. Yasmin Brewster (29) is één van de drie.

  ‘Ik neem altijd het voortouw’

  FUTUR, de jongerenorganisatie voor ambtenaren, zoekt de ‘stoutste lefhebber’ van 2020. Na een uitvoerige selectie zijn drie jonge ambtenaren overgebleven, van wie er één op donderdag 23 januari wordt verkozen tot de jonge ambtenaar van het jaar. Yasmin Brewster (29) is één van de drie ‘lefhebbers.’ Ze werkt bij het participatiebedrijf voor Maassluis, Vlaardingen en Schiedam Stroomopwaarts.

 • De bezwaarschriftprocedure was ooit bedoeld voor burgers om zich op een laagdrempelige manier te uiten over een besluit van een bestuursorgaan. Maar dat is in de loop der jaren steeds verder geformaliseerd, waardoor het bijna rechtbank­procedures zijn met bijbehorend taalgebruik.

  Mediation komt maar moeilijk van de grond

  De bezwaarschriftprocedure wordt gezien als formalistisch en weinig oplossingsgericht. Reden dat veel gemeenten de ‘informele aanpak’ propageren: bel de bezwaarmaker op en spreek de zaak door. Onderzoek wijst uit dat die aanpak moeilijk van de grond komt.