of 59123 LinkedIn

Nieuws

 • De wijkzorg voor patiënten met complexe psychiatrische problemen komt ernstig in de knel door een gebrek aan deskundig personeel. Dat blijkt uit een onderzoek van gezondheidsinstituut Nivel, onder wijkverpleegkundigen, verzorgenden, praktijkondersteuners en begeleiders.

  Wijkteams komen deskundig personeel tekort

  4 reacties

  De wijkzorg voor patiënten met complexe psychiatrische problemen komt ernstig in de knel door een gebrek aan deskundig personeel. Dat blijkt uit een onderzoek van gezondheidsinstituut Nivel, onder wijkverpleegkundigen, verzorgenden, praktijkondersteuners en begeleiders.

 • Vanwege een reeks geweldplegingen in zijn stad heeft burgemeester van Almere Franc Weerwind zijn vakantie afgebroken. In Almere gebeurden de afgelopen dagen drie steekpartijen, een schietpartij en een gewelddadige overval. ,,Ik wil weten: zien we een verband? Wat is er gaande in mijn stad?'', zei hij in een interview met Omroep Flevoland.

  Burgemeester Almere onderbreekt vakantie om geweld

  7 reacties

  Vanwege een reeks geweldplegingen in zijn stad heeft burgemeester van Almere Franc Weerwind zijn vakantie afgebroken. In Almere gebeurden de afgelopen dagen drie steekpartijen, een schietpartij en een gewelddadige overval. 'Ik wil weten: zien we een verband? Wat is er gaande in mijn stad?', zei hij in een interview met Omroep Flevoland.

 • Onafhankelijke kandidaten die in maart tevergeefs hoopten op zetels in de Amsterdamse stadsdeelcommissies dienen een klacht in tegen wethouder Rutger Groot Wassink (democratisering, GroenLinks) bij de gemeentelijke ombudsman, meldt AT5. Zij zijn boos om een brief waarin de wethouder begin vorige maand reageerde op hun grieven.

  Burgerkandidaten deelcommissies A’dam boos op wethouder

  Onafhankelijke kandidaten die in maart tevergeefs hoopten op zetels in de Amsterdamse stadsdeelcommissies dienen een klacht in tegen wethouder Rutger Groot Wassink (democratisering, GroenLinks) bij de gemeentelijke ombudsman, meldt AT5. Zij zijn boos om een brief waarin de wethouder begin vorige maand reageerde op hun grieven.

 • Sint Maarten heeft voor de wederopbouw van het eiland behoefte aan een helpende hand van ambtenaren met een achtergrond in ruimtelijke ontwikkeling. Na een behoefte aan ervaren ambtenaren in crisisbeheersing en juristen, is de VNG momenteel op zoek naar onder meer vergunningsverleners en toetsend constructeurs.

  Ambtenaren gezocht voor wederopbouw Sint Maarten

  Sint Maarten heeft voor de wederopbouw van het eiland behoefte aan een helpende hand van ambtenaren met een achtergrond in ruimtelijke ontwikkeling. Na een eerdere behoefte aan ervaren ambtenaren in crisisbeheersing en juristen, is de VNG nu op zoek naar onder meer vergunningsverleners en toetsend constructeurs.

 • Voormalig CDA-raadslid Rob Huijben uit Dongen heeft een werkstraf van 80 uur geaccepteerd voor het doen van valse aangiften. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft het ex-raadslid alsnog een bekentenis afgelegd en is vanwege zijn kwetsbare psychische gesteldheid gekozen om de zaak buiten te rechter om te schikken.

  Raadslid accepteert werkstraf voor valse aangifte

  2 reacties

  Voormalig CDA-raadslid Rob Huijben uit Dongen heeft een werkstraf van 80 uur geaccepteerd voor het doen van valse aangiften. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft het ex-raadslid alsnog een bekentenis afgelegd en is vanwege zijn kwetsbare psychische gesteldheid gekozen om de zaak buiten te rechter om te schikken.

 • Alles wijst in de richting van die ene ambtenaar van de gemeente Amsterdam. Hij móét wel degene zijn die sms’jes heeft gestuurd met beledigingen en ­bedreigingen. Plichtsverzuim, dus strafontslag. Waarom kan deze man van de rechter toch blijven?

  College Amsterdam leed aan tunnelvisie

  Alles wijst in de richting van die ene ambtenaar van de gemeente Amsterdam. Hij móét wel degene zijn die sms’jes heeft gestuurd met beledigingen en ­bedreigingen. Plichtsverzuim, dus strafontslag. Waarom kan deze man van de rechter toch blijven?

 • Generaal b.d. Peter van Uhm gaat de Amsterdamse brandweer helpen de problemen rond de modernisering en de daarmee gepaard gaande bedreigingen en onrust in het korps aan te pakken.

  Van Uhm moet Amsterdamse brandweer tot de orde roepen

  Reageer

  Generaal b.d. Peter van Uhm gaat de Amsterdamse brandweer helpen de problemen rond de modernisering en de daarmee gepaard gaande bedreigingen en onrust in het korps aan te pakken.

  De voormalige Commandant der Strijdkrachten wordt ingezet als onafhankelijk en strategisch adviseur, schrijft burgemeester Femke Halsema aan de gemeenteraad