of 59212 LinkedIn

Nieuws

 • Een salarisstijging van 2,5 procent per 1 januari 2019, gevolgd door stijgingen van 1 procent in juli, 2 procent per 1 januari 2020 en nog eens een procent per 1 juli 2020. Dat is het resultaat van de cao provincies die de bonden en werkgevers donderdagavond hebben afgesloten.

  Bonden en werkgevers eens over cao provincies

  Een salarisstijging van 2,5 procent per 1 januari 2019, gevolgd door stijgingen van 1 procent in juli, 2 procent per 1 januari 2020 en nog eens een procent per 1 juli 2020. Dat is het resultaat van de cao provincies die de bonden en werkgevers donderdagavond hebben afgesloten.

 • De ondernemingsraad van het UWV stapt naar de rechter om een ICT-vernieuwing tegen te houden die een half miljard euro gaat kosten. Dat bevestigt de organisatie naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

  Ondernemingsraad naar rechter om ICT-plan van UWV

  5 reacties

  De ondernemingsraad van het UWV stapt naar de rechter om een ICT-vernieuwing tegen te houden die een half miljard euro gaat kosten. Dat bevestigt de organisatie naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

 • Jarenlang was een discussie over de bestuurlijke toekomst politiek onbespreekbaar in Waterland. Nu is het taboe er af. Alle geledingen in de samenleving worden actief bij het debat over de bestuurlijke toekomst betrokken.

  Fusie: argumenten boven emoties

  Acht jaar lang was een discussie over de bestuurlijke toekomst van Waterland politiek onbespreekbaar. Dat taboe is er af: alle scenario's worden nu tegen het licht gehouden. Dat gebeurt nadrukkelijk op basis van argumenten in plaats van emoties. Alle geledingen in de samenleving worden actief bij het debat betrokken.

 • Het ontslag van topambtenaar Gerard Dalhuisen blijft het waterschap Vallei en Veluwe achtervolgen. Kamerlid Nevin Özütok (GroenLinks) vroeg minister Van Nieuwenhuizen of het dagelijks bestuur wel juist heeft gehandeld. Maar die wijst naar de provincie als primaire toezichthouder.

  Blijvende twijfel over geheimhouding waterschap

  Het ontslag van topambtenaar Gerard Dalhuisen blijft het waterschap Vallei en Veluwe achtervolgen. Het dagelijks bestuur informeerde het algemeen bestuur in 2016 te laat over een hoorzitting van de bezwaaradviescommissie over de ontslagzaak, terwijl het algemeen bestuur formeel partij is in die commissie. Kamerlid Nevin Özütok (GroenLinks) wilde van minister Van Nieuwenhuizen weten of het dagelijks bestuur wel juist had gehandeld. Maar die wijst naar de provincie als primaire toezichthouder.

 • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is met een eerste loonbod gekomen voor gemeenteambtenaren: 2,5 procent voor een cao van 15 maanden. De grootste ambtenarenvakbond, FNV, zet in op 5 procent.

  VNG doet loonbod van 2,5 procent

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is met een eerste loonbod gekomen voor gemeenteambtenaren: 2,5 procent voor een cao van 15 maanden. De grootste ambtenarenvakbond, FNV, zet in op 5 procent.

 • Dat blijkt uit het recent verschenen onderzoek ‘Rekrutering en selectie van kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018: ontwikkelingen vanaf 2006 geduid’ van de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Twente. Vooral in kleine gemeenten en bij het CDA, de PvdA en SGP blijven de problemen groot. Lokale partijen hebben de minste moeite om geschikte kandidaten te vinden.

  Zoektocht raadsleden makkelijker

  Het is door de bank genomen voor politieke partijen minder moeilijk geworden om aan geschikte kandidaat-raadsleden te komen. Toch geeft nog altijd ruim een derde van de politieke partijen (36,6 procent) aan moeite te hebben om voldoende kandidaten te rekruteren.

 • Burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem pleit ervoor dat elke gemeente één oud-wethouder in dienst zou moeten nemen. Zelf geeft de gemeente het goede voorbeeld door oud-wethouder Eva Dansen aan te nemen als netwerkadviseur Zorg en Veiligheid.

  ‘Neem één oud-wethouder in dienst’

  Elke gemeente zou één oud-wethouder in dienst moeten nemen. Daarvoor pleit burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem. Zelf geeft de gemeente het goede voorbeeld door oud-wethouder Eva Dansen aan te nemen als netwerkadviseur Zorg en Veiligheid.

 • D66 heeft een opvolger op het oog van de onlangs opgestapte wethouder Visser in Rotterdam. Het is Arjan van Gils (63). D66 omschrijft de Rotterdammer als zwaargewicht.

  Arjan van Gils wordt wethouder in Rotterdam

  Reageer

  D66 heeft een opvolger op het oog van de onlangs opgestapte wethouder Visser in Rotterdam. Het is Arjan van Gils (63). D66 omschrijft de Rotterdammer als zwaargewicht.

   

 • Van een wethouder die 21 jaar bij Defensie heeft gewerkt zou je zoiets misschien ook wel kunnen verwachten. Maar volgens het college was de Warmetruienweek vooral bedoeld ter bevordering van het milieubewustzijn en het ‘praktisch stimuleren’ van duurzaamheid. Hoe dan ook, de kachel ging twee graden omlaag en met voldoende warme kleding aan kon er toch zeker gewoon worden gewerkt?

  Ambtenaren kleumen voor het milieu

  Er is niks mis met ‘een stukje ambitie’ moet CDA-wethouder Rob Peperzak (milieu) gedacht hebben toen hij in plaats van enkel de Warmetruiendag op 15 februari een hele Warmetruienweek instelde op het gemeentekantoor van Gennep. 

 • Nederland moet meer maatregelen treffen om corruptie te voorkomen bij bewindslieden, hun politiek adviseurs, politiemensen en marechaussees. Dat stelt het anticorruptieorgaan GRECO van de Raad van Europa.

  Nederland moet meer doen tegen corruptie

  4 reacties

  Nederland moet meer maatregelen treffen om corruptie te voorkomen bij bewindslieden, hun politiek adviseurs, politiemensen en marechaussees. Dat stelt het anticorruptieorgaan GRECO van de Raad van Europa. 

 • Niet alleen op de werkvloer zal diversiteit steeds meer toenemen, maar ook in de top van de organisatie. Diversiteit heeft voordelen, zoals het toevoegen van economische waarde aan een organisatie. Maar diversiteit kan ook weerstand oproepen, beschrijft Zeger van der Wal, bijzonder hoogleraar Ien Dales Leerstoel van de Universiteit Leiden en het CAOP.

  'Diversiteit vraagt ethisch leiderschap'

  Diversiteit op de werkvloer zal steeds meer toenemen. En niet alleen daar, maar ook in de top van de organisatie. Diversiteit heeft voordelen, zoals het toevoegen van economische waarde aan een organisatie. Maar diversiteit kan ook weerstand oproepen, beschrijft Zeger van der Wal, bijzonder hoogleraar Ien Dales Leerstoel van de Universiteit Leiden en het CAOP.