of 59162 LinkedIn

Nieuws

 • Lokale politieke partijen willen vooral trainings- en opleidingsmogelijkheden, zoals versterking van hun beleidsinhoudelijke en juridische expertise en training in debatteren en (snel)lezen. Dat blijkt uit een verkenning van ProDemos onder de partijen. 'Kleine lokale partijen worstelen vaak met de ondersteuning.'

  Lokale partijen: wel steun, geen sturing

  Een verkenning van ProDemos onder lokale politieke partijen leert dat zij vooral trainings- en opleidingsmogelijkheden willen, zoals versterking van hun beleidsinhoudelijke en juridische expertise en training in debatteren en (snel)lezen. 'Kleine lokale partijen worstelen vaak met de ondersteuning.'

 • Scheidende mensen krijgen de volgende keuze voorgelegd: verevening, conversie, of afzien van pensioenverdeling? Niet het spannendste onderwerp, maar deze beslissing is van cruciaal belang. De neiging is echter om tijdens scheidingen snel de knoop door te hakken en er niet veel over na te denken.

  Bij scheiding is pensioen blinde vlek

  Scheidende mensen krijgen de volgende keuze voorgelegd: verevening, conversie, of afzien van pensioenverdeling? Niet het spannendste onderwerp, maar deze beslissing is van cruciaal belang. De neiging is echter om tijdens scheidingen snel de knoop door te hakken en er niet veel over na te denken.

 • Een neutrale overheid mag geen belastinggeld mag aan het organiseren van lessen in yoga en mindfulness voor ambtenaren, vindt SGP-raadslid Rien Bruinooge uit het Zeeuwse Reimerswaal.

  Geen yoga voor ambtenaren

  Yoga komt voort uit het hindoeïsme en mindfulness vindt zijn oorsprong in het boeddhisme. Zo staan deze bewustwordings stimulerende stromingen beschreven in menig encyclopedie. En dat is precies de reden waarom een neutrale overheid geen belastinggeld mag besteden aan het organiseren van lessen in yoga en mindfulness voor ambtenaren, vindt SGP-raadslid Rien Bruinooge uit het Zeeuwse Reimerswaal.

 • Wordt de Beste Lokale Bestuurder van 2018 weer een man, net als in alle voorgaande jaren? Annemarie Jorritsma, voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer en ooit zelf lokale bestuurder, kijkt er niet van op. ‘De selectie gaat langs mannelijke lijnen.’ Dat selectieproces moet anders, vindt Jorritsma.

  Jorritsma: het selectieproces moet veranderen

  Wie wordt gekozen tot Beste Lokale Bestuurder van 2018? Alweer een man, net als in alle voorgaande jaren? Annemarie Jorritsma, voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer en ooit zelf lokale bestuurder, kijkt er niet van op. ‘De selectie gaat langs mannelijke lijnen.’ Dat selectieproces moet veranderen, vindt Jorritsma.

 • Ambtenarenfonds ABP is erg teleurgesteld dat het overleg over een nieuw pensioenstelsel is mislukt. '

  Ambtenarenpensioenfonds betreurt mislukken overleg

  15 reacties

  Ambtenarenfonds ABP is erg teleurgesteld dat het overleg over een nieuw pensioenstelsel is mislukt. 'Wij doen een dringend beroep op alle partijen een uiterste poging te wagen om tot een oplossing te komen', reageert voorzitter Corien Wortmann-Kool van het grootste pensioenfonds van Nederland.

 • Van links naar rechts: Jetta Klijnsma, Desirée Curfs, Emine Özyenici, Rob Keet en Paul Depla.

  Emine Özyenici is Overheidsmanager van het Jaar

  Reageer

  Emine Özyenici, directeur Informatievoorziening en Inkoop bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, is uitgeroepen tot Overheidsmanager van het jaar 2018. Waterschap Aa en Maas werd tijdens de uitreiking van de Overheidsawards maandag 19 november in de Ridderzaal in Den Haag uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie.

 • Hoge werkdruk, veel leeswerk, avondvergaderingen en een gemiddelde leeftijd van 58 jaar. Het raadslidmaatschap lijkt niet heel aantrekkelijk. Die afnemende belangstelling is reden voor Bahreddine Belhaj, kersvers voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, om daar landelijke aandacht voor te vragen. ‘De gemeenteraad moet een afspiegeling van de bevolking zijn.'

  'Raad moet betere afspiegeling bevolking zijn'

  De afnemende belangstelling voor het raadslidmaatschap is reden voor Bahreddine Belhaj, kersvers voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, om daar landelijke aandacht voor te vragen. ‘De raad moet een afspiegeling van de bevolking zijn.’

 • De aanstaand burgemeester van Enkhuizen, Eduard van Zuijlen, heeft in 2015 als burgemeester van Menterwolde onterecht topambtenaar Aziz Kaynak ontslagen en was daar ook niet toe bevoegd. Dat oordeelt de Centrale Raad van Beroep (CRvB). Het college heeft volgens de CRvB onzorgvuldig en onbegrijpelijk gehandeld door Kaynak te ontslaan op basis van een opgevangen wachtkamergesprek.

  Rechter kapittelt burgemeester na wachtkamerontslag

  Het college van de gemeente Menterwolde heeft in 2015 onzorgvuldig en onbegrijpelijk gehandeld door topambtenaar Aziz Kaynak te ontslaan op basis van een opgevangen wachtkamergesprek. De aanstaand burgemeester van Enkhuizen, Eduard van Zuijlen, stuurde destijds als burgemeester van Menterwolde de ontslagbrief. Volgens de Centrale Raad van Beroep is Kaynak onterecht ontslagen en was Van Zuijlen niet bevoegd hem te ontslaan.

 • De verkiezingen voor de herindeling van de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen tot de gemeente Beekdaelen biedt jongeren een kans om verandering te brengen in het vergrijzen van de gemeenteraad. Het Schinnense raadslid Levin de Koster (25) van de Vernieuwingspartij Beekdaelen benaderde jonge kandidaten van andere partijen om een pact te vormen.

  ‘Weg met oude grijze mannencultuur’

  Limburg vergrijst en de gemeenteraden vergrijzen misschien nog wel meer. De verkiezingen voor de herindeling van de gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen tot de gemeente Beekdaelen biedt jongeren een kans daar verandering in te brengen. Het Schinnense raadslid Levin de Koster (25) van de Vernieuwingspartij Beekdaelen benaderde jonge kandidaten van andere partijen om een pact te vormen.