of 61869 LinkedIn

Nieuws

 • Het aantal gemeenten dat het meest kiest voor payroll als flexibele contractvorm is gedaald van 30 procent in 2018 naar 19 procent in 2019. Dat blijkt uit onderzoek van het A&O fonds Gemeenten.

  Gemeenten zetten minder payrollers in

  Het aantal gemeenten dat het meest kiest voor payroll als flexibele contractvorm is gedaald van 30 procent in 2018 naar 19 procent in 2019. Dat is vooral een gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en veel minder door de payrolltoeslag.

 • De politie laat weten dat een 30-jarige vrouw uit Den Haag eind december is opgepakt. Ze werkte voor de gemeente en wordt verdacht van diefstal, verduistering, computervredebreuk en witwassen. Haar 32-jarige vriend is ook gearresteerd.

  Ruim 6 ton verduisterd bij gemeente Den Haag

  Reageer

  Bij de gemeente Den Haag is vermoedelijk meer dan 600.000 euro achterovergedrukt. Een ambtenaar is op staande voet ontslagen. De gemeente heeft aangifte gedaan, meldt het stadsbestuur.

 • De gemeentesecretaris legde zijn taken in het voorjaar van 2020 neer, nadat bij het gemeentehuis een enveloppe was afgegeven met daarin foto's van zijn auto die regelmatig geparkeerd stond bij het huis van een vrouwelijke collega. De gemeente vermoedde dat ze een relatie hadden en liet een integriteitsbureau onderzoek doen.

  Twenterand mag hoogste ambtenaar niet ontslaan

  1 reactie

  De gemeente Twenterand mag haar gemeentesecretaris niet ontslaan. Ondanks twijfels over zijn integriteit oordeelt de rechtbank in Almelo donderdag dat er onvoldoende redenen zijn voor ontslag van de hoogste ambtenaar.

 • Een gemeenteambtenaar werd vlak vóór de inwerkingtreding van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren ontslagen, een ontslag dat ná de die wet intrad. Een transitievergoeding zit er voor hem niet in.

  Ambtenaar loopt transitievergoeding mis

  Een gemeenteambtenaar werd vlak vóór de inwerkingtreding van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren ontslagen, een ontslag dat ná de die wet intrad. Een transitievergoeding zit er voor hem niet in.

 • De overstap is vooral door de timing opmerkelijk. Dinsdag maakte beoogd Statenlid voor Forum voor Democratie (FVD) Cees van der Sande bekend zijn zetel niet in te zullen nemen. Daardoor raakte de coalitie van VVD, CDA, FVD en Lokaal Brabant de meerderheid van één zetel kwijt.

  Coalitie Brabant heeft meerderheid terug

  Reageer

  De coalitie van Gedeputeerde Staten in Noord-Brabant heeft zijn meerderheid in Provinciale Staten terug. Door de overstap van Chris Spooren van 50PLUS naar de fractie van het CDA is de verhouding 28 leden voor de coalitie, 26 voor de oppositie. Een woordvoerder van Provinciale Staten heeft de overstap bevestigd.

 • De pro-Europese partij Volt wil dit jaar voor het eerst meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

  Nieuwe partijen: ‘Gemeenten hebben zaken niet op orde’

  Nieuwe politieke partijen ervaren problemen bij het verzamelen van de ondersteuningsverklaringen die nodig zijn om mee te doen aan de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Ze klagen over gemeenten die het afleggen van zo'n verklaring, als gevolg van coronamaatregelen, te moeilijk maken. 

 • Er worden fundamentele beslissingen genomen over de pensioenen. Op dit moment spreken sociale partners af hoe het oude pensioenstelsel zal worden omgezet in het nieuwe. Volgens sommige mensen zijn jongeren al bij voorbaat slechter af. Volgens Bas Jacobs, hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit, is het te vroeg om dat te zeggen. Maar ze moeten wel heel goed opletten.

  'Jongeren moeten goed op beslissingen pensioenen letten'

  Er worden fundamentele beslissingen genomen over de pensioenen. Op dit moment spreken sociale partners af hoe het oude pensioenstelsel zal worden omgezet in het nieuwe. Volgens sommige mensen zijn jongeren al bij voorbaat slechter af. Volgens Bas Jacobs, hoogleraar economie aan de Erasmus Universiteit, is het te vroeg om dat te zeggen. Maar ze moeten wel heel goed opletten.

 • Niet alle bevolkingsgroepen hebben evenveel vertrouwen in de medemens.

  Migranten hebben groter vertrouwen in ambtenaren

  Mensen met een migratieachtergrond hebben gemiddeld genomen minder vertrouwen in de medemens dan mensen met een Nederlandse achtergrond. Wel is de kloof kleiner geworden de afgelopen jaren. Opvallend is dat ambtenaren juist wél op vertrouwen van niet-westerse migranten kunnen rekenen.

 • De meeste pensioenfondsen verlagen de opbouw, blijkt uit onderzoek van het FD en PensioenPro, terwijl ambtenarenpensioenfonds ABP eerder al bekend had gemaakt geen pensioenverlaging door te voeren. Uit het onderzoek blijkt verder dat de premies enorm omhoog gaan: stijgingen van 10 procent zijn geen uitzondering.

  Ambtenaren ontwijken pensioenkorting

  De meeste pensioenfondsen verlagen de opbouw, blijkt uit onderzoek van het FD en PensioenPro, terwijl ambtenarenpensioenfonds ABP eerder al bekend had gemaakt geen pensioenverlaging door te voeren. Uit het onderzoek blijkt verder dat de premies enorm omhoog gaan: stijgingen van 10 procent zijn geen uitzondering.

 • De coalitie in Brabant is haar meerderheid verloren. De enige kandidaat die het vorige week opgestapte Forumlid kon opvolgen, heeft laten weten af te zien van een plek in de Staten. Dat betekent dat deze plek vacant blijft. De coalitie leunt vanaf nu op 27 van de 55 zetels.

  Coalitie Brabant is meerderheid kwijt

  De coalitie in Brabant is haar meerderheid kwijt. De enige kandidaat die het vorige week opgestapte Forumlid kon opvolgen, heeft laten weten af te zien van een plek in de Staten. Dit betekent niet alleen dat de zetel vacant blijft, maar ook dat de coalitie haar nipte meerderheid kwijt is. Die coalitie – die sinds zaterdag uit vijf partijen bestaat – leunt vanaf nu op 27 van de 55 zetels.

 • Hoge rijksambtenaren zitten soms dermate kort op hun post dat de kwaliteit van het werk eronder lijdt. In plaats van de gewenste vijf tot zeven jaar, wisselen ze gemiddeld na amper vier jaar al van functie. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht naar het functioneren van de Algemene Bestuursdienst (ABD), een pool waarin 1.400 topambtenaren zijn ondergebracht.

  Topambtenaren wisselen te snel van functie

  Hoge rijksambtenaren zitten soms dermate kort op hun post dat de kwaliteit van het werk eronder lijdt. In plaats van de gewenste vijf tot zeven jaar, wisselen ze gemiddeld na amper vier jaar al van functie.