of 62812 LinkedIn

Robert van den Eeckhout

Senior Content Marketeer


 

 • 56% van CFO’s vindt dat er te veel budget aan L&D wordt besteed

  Reageer

  Meer dan de helft van de CFO’s (56%) vindt dat er te veel geld wordt uitgetrokken voor L&D, terwijl 35% van de HR-professionals er juist méér budget voor wil vrijmaken. Dat blijkt uit de Studytube Learning & Development Monitor 2021, een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube.

 • Slechts een derde werknemers wordt gestimuleerd om te leren

  Reageer

  71% van de Nederlandse HR-professionals is ervan overtuigd dat leidinggevenden hun medewerkers actief stimuleren om zich te ontwikkelen, terwijl slechts 31% van de leidinggevenden en 32% van de medewerkers dat ook zo ervaren. In het algemeen hebben HR-afdelingen een rooskleurig beeld van de interne leercultuur, maar in de praktijk ontbreekt een duidelijke rolverdeling, waardoor niemand écht de regie in handen neemt en het leerproces hapert. Dat blijkt uit de Studytube L&D Monitor 2021, een onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube

 • 30% van de Nederlandse organisaties heeft geen leerbeleid

  Reageer

  Bij bijna een derde (30%) van de Nederlandse organisaties met meer dan 200 werknemers geven HR-verantwoordelijken aan dat er geen duidelijke strategie is voor de ontwikkeling van hun personeel. Wie wél een L&D-beleid voert, laat belangrijke kansen liggen op het gebied van employer branding en werving & selectie van met name jongere werknemers. Dat blijkt uit de Studytube Learning & Development Monitor 2021, een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube.

 • Leren en ontwikkelen in coronatijd: minder budget, meer online

  Reageer

  Een kwart van de HR-professionals geeft aan dat er door de coronacrisis minder budget beschikbaar is voor leren en ontwikkelen in hun organisatie. Qua opleidingsvormen zet de tijdens de coronacrisis gemaakte ommezwaai van klassikaal naar online leren zich naar verwachting ook ná de crisis door. Dat concludeert de Studytube Learning & Development Monitor 2021, een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube.

 • Al meer dan 1.500 aanmeldingen voor ‘NL Leert Door’

  Reageer

  Al ruim 1.500 mensen hebben zich in enkele weken tijd via Studytube aangemeld voor een gratis loopbaanadvies binnen de regeling van de Rijksoverheid "NL Leert Door". Bijna 60% van de aanmelders heeft al een baan, terwijl 27% de loopbaanbegeleiding wil gebruiken bij hun zoektocht naar werk. Uit de aanmeldingen blijkt dat er ook veel zorg en onzekerheid is onder mensen die nog wel een baan hebben.

 • Ruim 20 organisaties kiezen alles-in-één leerplatform

  Reageer

  In het eerste halfjaar van 2020 hebben ruim twintig organisaties gekozen voor het alles-in-één leerplatform van Studytube. Daarmee krijgen de medewerkers van deze organisaties toegang tot een uitgebreid aanbod van online, klassikale en blended trainingen. Een flink deel (11) van deze nieuwe klanten behoort tot de decentrale overheid. Ook de uitzendbranche (4) en bouw (3) dragen bij aan de stevige klantengroei in de eerste twee kwartalen van dit jaar.

 • Hoe blijf je relevant als gemeente?

  Reageer

  De wereld verandert snel. Dat vraagt om wendbare organisaties, die snel kunnen inspelen op veranderingen en medewerkers aansporen zich constant te blijven ontwikkelen. Organisaties - en dus ook gemeenten - die dit succesvol doen, zijn lerende organisaties. Klinkt simpel, toch?

 • Hoe stoom je ambtenaren klaar voor de 21st century?

  Reageer

  Door fusies, decentralisering, digitalisering en participerende burgers is de rol van gemeentes de afgelopen jaren compleet veranderd. Die evolutie gaat gepaard met extra taken en verantwoordelijkheden, waardoor ambtenaren hun vaardigheden voortdurend moeten bijwerken. Maar welke 21st-century skills zijn er nodig in de gemeente van de toekomst? En hoe zorg je ervoor dat je medewerkers deze skills ook daadwerkelijk leren?

 • Al meer dan 25.000 Nederlanders studeren gratis online.

  Al meer dan 25.000 Nederlanders studeren gratis online

  Reageer

  Op 18 maart lanceerde Studytube de Learn Together Academy (LTA), een gratis leerplatform om Nederlanders te helpen (bij)leren tijdens de coronacrisis. Al meer dan 25.000 mensen namen dat aanbod dankbaar aan, en schreven zich in om gratis gebruik te maken van honderden online trainingen en microlearnings. Zij kunnen zich nu verheugen op nog meer leerplezier, want de Learn Together Academy is verlengd tot 30 juni.

 • Sterke toename in gevolgde online trainingen

  Reageer

  Het aantal gebruikers dat online trainingen volgt op het leerplatform Studytube is vorige week met maar liefst 30% gestegen. Sinds de uitbraak van de coronacrisis merkt het bedrijf dat meer en meer mensen overdag een cursus volgen – waarschijnlijk omdat de huidige maatregelen vele werknemers dwingen om thuis te werken. Momenteel zijn ongeveer 500.000 mensen actief op het platform, vertegenwoordigd door 200 organisaties.

 • De 55-plusser vraagt werkgever niet meer om opleiding

  Reageer

  Het merendeel van de 55-plussers vraagt bij een werkgever niet meer proactief om trainingen of opleidingen. Slechts 39 procent van de oudere werknemers geeft aan dat ze nog vragen om bijscholing. Bij de leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar is dat percentage bijna twee keer zo groot (77%).

 • Hoe kweek je een leercultuur binnen organisaties?

  Reageer

  Een leven lang leren, hoe krijg je dát voor elkaar? Hoe kweek je binnen organisaties een leercultuur waarin medewerkers zelf zoeken naar passende training en opleiding? En hoe zorg je er als HR voor dat je barrières om te leren wegneemt?

Contactgegevens

AfbeeldingStudytube

Naritaweg 70 

1043 BZ, Amsterdam

 

020 233 0217

www.studytube.nl

info@studytube.nl

of Gernant Brem: gernant@studytube.nl

(Binnenlands Bestuur Account Executive)

Whitepapers van Studytube

Partnerbloggers